Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ απίθανο όμως να υπάρξει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις πρώτες εκλογές

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ απίθανο όμως να υπάρξει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις πρώτες εκλογές

Διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία – Δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που θα δημοσιευτεί αύριο στο «Βήμα της Κυριακής».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα αμέσως πριν από την προκήρυξη των εκλογών και δημοσιεύεται με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου. Όπως προκύπτει, η ΝΔ δείχνει να ανακτά τις δυνάμεις της, διευρύνοντας τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 6,9 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου και προηγείται με 33,8% έναντι 26,9%. Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσκόπηση της GPΟ που δημοσιεύτηκε στις 8 Απριλίου η διαφορά Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4,8%.

Διαβάστε επίσης: Η νέα ΑΕΚ βλέπει παντού εχθρούς

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 5,6 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα.

Εκτίμηση Ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος με ποσοστό που φτάνει στο 33,8%. Ενισχυμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,9%, ωστόσο η ψαλίδα ανοίγει ξανά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται να «κλειδώνει» το διψήφιο ποσοστό με 10,3% με το ΚΚΕ να ενισχύεται φτάνοντας στο 7,3%. Η Ελληνικά Λύση βρίσκεται στο 4,9%, ενώ το ΜέΡΑ 25 ενισχύεται με ποσοστό που φθάνει το 5,4% και το κόμμα Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό λίγο πάνω από 4%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, και χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων η εικόνα παραμένει σχεδόν η ίδια. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 22,2% και την διαφορά ανάμεσα στους να διαμορφώνεται στο 5,6%. 

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,5% και το ΚΚΕ με 6%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4 %, το ΜέΡΑ 25 με 4.4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,2%. 

Πώς κρίνουν οι πολίτες Μητσοτάκη και Τσίπρα

Σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς το 54% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη με το 38% να κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σταθερή και η αξιολόγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 71% των ερωτηθέντων τον αξιολογεί αρνητικά, ενώ το 23% κρίνει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα. 

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η «Metron Analysis» για το «Βήμα της Κυριακής» είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ