Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο ο απεσταλμένος του Πάπα Φραγκίσκου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο ο απεσταλμένος του Πάπα Φραγκίσκου

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τον καρδινάλιο Ματέο Τζούπι να αναλάβει ειρηνευτική αποστολή για την Ουκρανία

Ο Ιταλός καρδινάλιος Ματέο Τζούπι, στον οποίο ο πάπας Φραγκίσκος έχει αναθέσει μια ειρηνευτική αποστολή για την Ουκρανία, θα βρεθεί σήμερα και αύριο στο Κίεβο, όπου θα έχει συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους, ανέφερε το Βατικανό σε ανακοίνωσή του.

«Βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ακούσουμε προσεκτικά τις ουκρανικές αρχές σχετικά με τα πιθανά μέσα για την επίτευξη δίκαιης ειρήνης και να στηρίξουμε τις ανθρωπιστικές χειρονομίες που συμβάλλουν στην άμβλυνση των εντάσεων», διευκρίνιζε η ανακοίνωση. Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε πριν 15 ημέρες από τον καρδινάλιο Τζούπι να αναλάβει ειρηνευτική αποστολή για την Ουκρανία.

«Αυτό θα μπορέσει να ανοίξει τον δρόμο για την ειρήνη»

Όπως είχε διευκρινίσει ο Ματέο Μπρούνι εκπρόσωπος του Βατικανού, ο πάπας είχε καλέσει τον Τζούπι να «βοηθήσει στην επίλυση των εντάσεων στη σύγκρουση στην Ουκρανία, με την ελπίδα (…) ότι αυτό θα μπορέσει να ανοίξει τον δρόμο για την ειρήνη».

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία ο πάπας και το Βατικανό έχουν προσπαθήσει να ενεργήσουν ως μεσολαβητές για την επίτευξη ειρήνης, όμως μέχρι στιγμής οι προσπάθειές τους δεν έχουν πετύχει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ