Καιρός: Βροχές με… 35άρια – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες

Καιρός: Βροχές με… 35άρια – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες

Αναλυτικά ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με υψηλές θερμοκρασίες, επιφυλάσσει σήμερα ο καιρός.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 27 με 30 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και 35άρια

Και το meteo, προβλέπει για σήμερα, βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Τοπικά έντονα φαινόμενα. Πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά, πιο αισθητή στα βόρεια.Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Στερεάς, της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας και της Θράκης όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 31, στην Ήπειρο από 17 έως 32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 33-34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 33-35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 30-32 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ