Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώνονται Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα

Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώνονται Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα, στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, προχωρούν οι Αρχές λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην απειληθούν κατοικίες. Αν και η κατάσταση είναι βελτιωμένη, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν βοηθούν ώστε να υπάρχουν αναζωπυρώσεις αλλά και να δημιουργούνται νέες εστίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 07:30 το πρωί της Τρίτης (18/7) στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, στην κατάσβεση συμμετέχουν στελέχη και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα:

  • 3 Α/Φ CL-215
  • 2 Α/Φ CL-415
  • 2 Προωθητές Γαιών
  • 1 Ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 11 άτομα)
  • 1 Ομάδα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (σύνολο 8 άτομα)

«Η κατάσταση είναι τραγική»

«Η κατάσταση είναι τραγική. Εκκενώσαμε δύο οικισμούς, τον Άγιο Χαράλαμπο και το Πανόραμα. Δεν ξέρουμε, μέσα σε μισή ώρα με τον αέρα που έχει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», δήλωσε στο MEGA ο Γιώργος Γκιώνης, δήμαρχος Λουτρακίου.

«Η καταστροφή είναι τεράστια» ανέφερε κλείνοντας.

«Έχουν καεί προκάτ κατοικίες»

Κατά τις βραδινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας στο Λουτράκι, στο κομμάτι της Εθνικής Οδού προς τον Άγιο Χαράλαμπο, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση.

«Αυτό το ενεργό μέτωπο μάς απασχολεί», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

«Το μέτωπο είναι ενεργό. Δυστυχώς, οι άνεμοι έχουν ανέβει λίγο, ενώ είχαμε πληροφόρηση ότι θα ήταν χαμηλοί», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου, Τάσος Σακελλαρίου,  στο ACTION24.

Και πρόσθεσε: «Το μέτωπο ήταν πολύ μεγάλο σε μήκος και πλάτος. Έχουν καεί κάποια προκατασκευασμένα σπίτια και παραπήγματα κατά κύριο λόγο και όχι, κανονικές κατοικίες. Η φωτιά έχει περάσει από οικισμούς, η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη και ουσιαστικά, σήμερα θα γίνει η αποτίμηση».

«Μάχη» με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

«Η εικόνα είναι πολύ δύσκολη, γίνονται πολλές προσπάθειες από εθελοντές, από εναέρια μέσα, τον Δήμο… η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη, από εχθές έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει καμία απώλεια ζωής» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας του Δήμου Λουτρακίου ενώ ανέφερε πως υπάρχουν εκτιμήσεις για δύο καμμένα σπίτια.

«Η φωτιά είναι επικίνδυνη. Έχουν εκκενωθεί οικισμοί, γηροκομεία, παιδικές κατασκηνώσεις» συμπλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ