Ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση διαψεύδει τον Ερντογάν – «Δεν συζητήθηκαν ζητήματα κυριαρχίας στο Βίλνιους»

Ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση διαψεύδει τον Ερντογάν – «Δεν συζητήθηκαν ζητήματα κυριαρχίας στο Βίλνιους»

«Η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να συναινέσει σε οποιαδήποτε κατάσταση υποβαθμίζει την εθνική μας γραμμή και τα εθνικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδουν τόσο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και διπλωματικές πήγες τους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συζήτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.

«Ζητήματα που ανάγονται στην κυριαρχία μας ούτε ετέθησαν στη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στο Βίλνιους ούτε θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο συζήτησης», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές.

«Το επανέλαβε άλλωστε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σήμερα στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή».

Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να συναινέσει σε οποιαδήποτε κατάσταση υποβαθμίζει την εθνική μας γραμμή και τα εθνικά μας συμφέροντα

Ειδικότερα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας της ΚΟ του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Αλέξανδρου Καζαμία, με θέμα «Η πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους», «ουδέποτε, ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή θα μπορούσε να συναινέσει σε οποιαδήποτε κατάσταση, πραγματική ή νομική, η οποία θα μπορούσε να υποβαθμίσει την εθνική μας γραμμή και τα εθνικά μας συμφέροντα».

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, κ. Καζαμίας έθεσε το θέμα εάν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το Βίλνιους ήταν «φραστικά ολισθήματα» ή συνοψίζουν την επίσημη κυβερνητική πολιτική, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του για «τη σχεδόν αδιάφορη στάση του απέναντι στην είδηση ότι η Τουρκία ενδέχεται να λάβει από τις ΗΠΑ και εκσυγχρονισμό των F16 που ήδη διαθέτει και νέων F 16 [..] «Αυτή η μπλαζέ στάση της κυβέρνησης δεν συμβαδίζει με παλαιότερες εκκλήσεις του πρωθυπουργού προς της ΗΠΑ να μην πωληθούν νέα F16 στην Τουρκία… », σημείωσε ο κ. Καζαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ