Φωτιά στη Ρόδο: «Βιβλική καταστροφή» στα Λάερμα – Η στιγμή που οι φλόγες τυλίγουν την εκκλησία του χωριού

Φωτιά στη Ρόδο: «Βιβλική καταστροφή» στα Λάερμα – Η στιγμή που οι φλόγες τυλίγουν την εκκλησία του χωριού

Στα Λάερμα όπου η φωτιά καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της.

Νύχτα «κόλασης» βιώνουν οι κάτοικοι στη Ρόδο καθώς η φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στα νότια του νησιού και κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της, καταστρέφοντας πλέον περιουσίες και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρξουν θύματα.

Συνεχώς εκκενώνονται χωριά καθώς οι φλόγες πλησιάζουν και αρχίζει να υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στη Ρόδο: Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ – «Ο γιος μου λέει ότι δεν θέλει να πεθάνει»

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στα Λάερμα όπου η φωτιά καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της, με σπίτια να καίγονται ενώ από τη μανία των πύρινων γλωσσών δεν ξέφυγε ούτε η εκκλησία του χωριού.

Μάλιστα βίντεο που έχουν ανέβει στα social media δείχνουν τρομακτικές εικόνες με την εκκλησία του χωριού να έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Στο βίντεο επίσης φαίνονται και σπίτια του χωριού να έχουν καεί.

Η αποτίμηση των ζημιών θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας, ωστόσο οι εικόνες από το χωριό είναι αποκαρδιωτικές και δείχνουν πως αρκετά σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

«Η κατάσταση είναι τραγική, τα Λάερμα έχουν παραδοθεί στο έλεος του Θεού»

Τη δραματική κατάσταση που επικρατούσε στο χωριό είχε περιγράψει μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο εθελοντής, Μιχάλης Πλίγκος όταν οι φλόγες είχαν αρχίσει να καίνε τα πρώτα σπίτια του χωριού. «Η κατάσταση είναι τραγική, τα Λάερμα έχουν παραδοθεί στο έλεος του Θεού έχει καεί η εκκλησία», είπε αρχικά.

Ακόμα συμπλήρωσε πως«έφυγαν και οι τελευταίοι κάτοικοι, αλλά κάποιοι δίνουν μάχη για να προστατέψουν τις περιουσίες τους».

«Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα γιατί είμαστε εθελοντές. Δεν μπορέσαμε να μπούμε μέσα γιατί η κατάσταση είναι τραγική. Το μέγεθος της φωτιάς είναι τεράστιο», κατέληξε.

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χωριό Λάερμα αποτυπώθηκε και από τα βίντεο που ανέβασαν χρήστες στα social media και δείχνουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών και εθελοντών να σώσουν περιουσίες στη μάχη τους με την πύρινη «λαίλαπα».

«Δεν θα υπάρχει χωριό αύριο, έχουν καεί τα πάντα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κάτοικος του χωριού, Λευτέρης Κρητικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ