Ο Ερντογάν ρίχνει γέφυρες στην Αθήνα και γκρεμίζει τις ελπίδες επανεκκίνησης διαλόγου για το Κυπριακό

Ο Ερντογάν ρίχνει γέφυρες στην Αθήνα και γκρεμίζει τις ελπίδες επανεκκίνησης διαλόγου για το Κυπριακό

Οποιαδήποτε συζήτηση που θέτει ως βάση αφετηρίας τη λύση των δύο κρατών απορρίπτεται από την Ελλάδα, απαντά ο Μητσοτάκης

Να καταστήσει σαφές ότι ελληνοτουρκικά και Κυπριακό δεν συνδέονται επιχειρεί η Τουρκία, που επιλέγει να παραμένει σε τροχιά εξομάλυνσης των σχέσεων με την Αθήνα, αλλά όχι και με τη Λευκωσία. Το δικό του μήνυμα έστειλε και στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής τη Δευτέρα υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα παραμένει σταθερή στην αναζήτηση της δικαίωσης της Κύπρου και του τερματισμού της τουρκικής κατοχής.

«Οποιαδήποτε συζήτηση που θέτει ως βάση αφετηρίας τη λύση των δύο κρατών απορρίπτεται από την Ελλάδα και τον κυπριακό ελληνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτη «στην βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Αναβολή

Η διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη μπορεί να αναβλήθηκε, μετά και το τραγικό δυστύχημα της συντριβής του Canadair στην Κάρυστο, ωστόσο Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και διαρκή συντονισμό για όλες τις εξελίξεις.

Ο επανακαθορισμός της ημερομηνίας αναμένεται να είναι άμεσος καθώς και η εκ του σύνεγγυς ενημέρωση του Χριστοδουλίδη από τον Μητσοτάκη για τα όσα ειπώθηκαν κατά το ραντεβού του με τον τούρκο πρόεδρο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς και να επαναλάβουν πως οι ευρωτουρκικές σχέσεις περνούν και από την Κύπρο.

Με τα επόμενα βήματα με στόχο την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη το φθινόπωρο να αναμένεται επίσης να τεθούν επί τάπητος. Σε μία περίοδο που η Λευκωσία επιδιώκει ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, με τις Βρυξέλλες να εξετάζουν με μικτά συναισθήματα την προσπάθεια της Τουρκίας να ανοίξει ξανά την πόρτα της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ