Στο προσκήνιο ξανά η υποψηφιότητα Παππά για τον Δήμο Αθηναίων – Ποια άλλα ονόματα «παίζουν»

Στο προσκήνιο ξανά η υποψηφιότητα Παππά για τον Δήμο Αθηναίων – Ποια άλλα ονόματα «παίζουν»

Αν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν και η κατάληξη είναι αρνητική, τότε η Πολιτική Γραμματεία θα κληθεί να επιλέξει ποια από τις προτάσεις που έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι θα λάβει το χρίσμα για την Αθήνα.

Στην σημερινή συνάντηση του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά με την επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ανέλαβε τις σχετικές επαφές (και η οποία μετατέθηκε μια μέρα αργότερα), η Κουμουνδούρου θα έχει την απάντησή της: ποιος θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για τον δήμο Αθηναίων; Με δεδομένο πως η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος έδωσε στον πρώην μπασκετμπολίστα το χρίσμα ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, μια συζήτηση μαζί του θεωρήθηκε επιβεβλημένη –και σε αυτό συμφώνησαν όλες οι πλευρές στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, δίνοντας το «πράσινο φως» για την επικείμενη συνάντηση.

Από εδώ και πέρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο δρόμοι: αν βρεθεί κοινός τόπος με τον Παππά (ο οποίος μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών έκανε δεύτερες σκέψεις σχετικά με την υποψηφιότητά του), τότε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής βρίσκεται ακόμα εν ισχύ – άρα αυτός θα είναι ο υποψήφιος για την πρωτεύουσα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτο δεδομένο για τον «λευκό καπνό» είναι οι προθέσεις του ίδιου του πρώην μπασκετμπολίστα, ο οποίος όταν ερωτάται σχετικά αποφεύγει να απαντήσει και δεν έχει κάνει ακόμα καμία κίνηση ενίσχυσης της υποψηφιότητάς του, κάνοντας πολλούς και εντός του ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύουν πως η απάντησή του θα είναι αρνητική – παρά το ότι φέρεται να είπε στον Γιώργο Βασιλειάδη που επικοινώνησε μαζί του την προηγούμενη εβδομάδα πως το ενδιαφέρον του είναι ακόμα στο τραπέζι.

Αν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν και η κατάληξη είναι αρνητική, τότε η Πολιτική Γραμματεία (η οποία αναμένεται να συνεδριάσει, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης) θα κληθεί να επιλέξει ποια από τις προτάσεις που έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι θα λάβει το χρίσμα για την Αθήνα. Πέντε πρόσωπα έχουν ακουστεί για την θέση, τρία που έχουν τεθεί ως προτάσεις από μέλη του οργάνου (ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Νίκος Φίλης και ο Κώστας Τσουκαλάς) και δύο εκ των οποίων η μια, η Ολγα Μπαλαούρα, έχει αυτοδιοικητική στήριξη από την «Ανοιχτή Πόλη» και η άλλη, ο Πέτρος Φιλίππου, έχει αυτοπροταθεί. Με δεδομένο πως ο Τσουκαλάς, που προτάθηκε από τον Διονύση Τεμπονέρα, δεν επιθυμεί να αναμειχθεί σε εσωκομματική αντιπαράθεση, οι δύο επιλογές της ΠΓ είναι επί της ουσίας ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Νίκος Φίλης. Ο Ζαχαριάδης έχει την στήριξη της νέας διαμορφωμένης πλειοψηφίας, ενώ ο Φίλης είναι ο υποψήφιος της Ομπρέλας.

Η ομάδας Παππά είναι εκείνη που, σ’ αυτήν την φάση φαίνεται πως αυτονομείται εντελώς, σπάζοντας την παλαιότερη ευρύτερη προεδρική πλειοψηφία και επιλέγοντας να μην πει a priori «όχι» στην υποψηφιότητα Φίλη –με το βλέμμα στραμμένο και στο ακροατήριο των εσωκομματικών εκλογών, καθώς τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στην Εφη Αχτσιόγλου τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας Ζαχαριάδη. Με άλλα λόγια, για το μπέρδεμα που έχει προκύψει με τους αυτοδιοικητικούς υποψηφίους, και ειδικά στην περίπτωση της Αθήνας, ευθύνονται και οι νέες ισορροπίες μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς οι διάφορες πλευρές ανακατατάσσονται και θέλουν να «μετρήσουν» τις δυνάμεις τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ