Το γεμάτο μπλοκάκι του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι +2 βασικοί για το πρώτο σχέδιο

Το γεμάτο μπλοκάκι του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι +2 βασικοί για το πρώτο σχέδιο

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του εν όψει προκριματικών. Και το πρώτο «rotation» είναι γεγονός

Το είχε εξ αρχής τακτοποιημένο στο μυαλό του «χαρτογραφώντας» το ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία. Κάτι σε… test event εν όψει των προκριματικών η αναμέτρησης της περασμένης Τετάρτης κόντρα στους Ρέιντζερς στη Γλασκώβη για 60’-65’. Κάτι σε «να η ευκαιρία» το παιχνίδι με τη Νόριτς το Σάββατο θέλοντας να μοιράσει χρόνο συμμετοχής αλλά και… ανάσες σε εκείνους που το είχαν ανάγκη στο φινάλε ενός ακόμη καλοκαιρινού κύκλου.

Και το κυριότερο: Συνολικά ένα καλό τετραήμερο δουλειάς, μακριά από τον καύσωνα της Αθήνας σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που θα έφταναν την ομάδα στην επόμενη αφετηρία της. Αυτή που από χθες το απόγευμα βάζει τον Ολυμπιακό πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ρέντη σε τροχιά αγωνιστική στην ευθεία πριν από την πρώτη του υποχρέωση στον προκριματικό του Europa League.

Διαβάστε επίσης: Νέα επίσημη πρόταση – μαμούθ της Σπαρτάκ για Ρέαμπτσιουκ – 2.000.000 € τον χρόνο ο Μολδαβός, «όχι» στη Ναντ

Έχει κάθε λόγο λοιπόν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ για να νιώθει ικανοποιημένος για την εβδομάδα που πέρασε. Και δεν το κρύβει: «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια που μας βοήθησαν να ανεβάσουμε το επίπεδο μας» επιβεβαίωσε ο 42χρονος τεχνικός που επέστρεψε σοφότερος στη βάση του. Διότι τα δύο αυτά φιλικά δεδομένα τον βοήθησαν για να πάρει μια σειρά από τελικές αποφάσεις για το υπάρχον ρόστερ και δη για το rotation των 16-17 ποδοσφαιριστών που επί της ουσίας θα αναλάβει την ευθύνη για την πρώτη καλοκαιρινή πρόκριση, αλλά και για τους δύο σχηματισμούς που η ομάδα του θα πατήσει «τακτικά» μέσα στον Αύγουστο.

Και για να το πιάσουμε από εκεί που το αφήσαμε; Στη Γλασκώβη στο «καλό» τεστ με τους Ρέιντζερς εμπιστεύτηκε το 4-3-3 με έναν winger (Μασούρας), ένα 10άρι (Φορτούνης) και έναν φορ (Ελ Αραμπί). Το Σάββατο στην Αγγλία μια παραλλαγή του 4-2-3-1 με Βρουσάι, Αγκιμπού Καμαρά και Μπιέλ πίσω από τον Μασούρα. Έτσι θα κινηθεί ο Ισπανός προπονητής. Στα ματς που θέλει μια καλύτερη ισορροπία πίσω από τη μπάλα, τρεις κεντρικοί χαφ. Σε εκείνα που θα επιδιώξει να φτάσει με μεγαλύτερη συχνότητα στο επιθετικό τρίτο, ένα δεκάρι ανάμεσα στους wingers. Με τους Κώστα Φορτούνη, Γιώργο Μασούρα και Γιουσέφ Ελ Αραμπί αδιαπραγμάτευτους και τέταρτο βασικό σε αυτή την παρέα –μέχρι νεωτέρας- τον Πεπ Μπιέλ που δείχνει μάλλον να έχει την μεγαλύτερη κόπωση από όλους σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας.

Αντίστοιχη και η ιστορία της μεσαίας γραμμής που σε αυτό το ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία έφερε ίσως και την πιο «ισχυρή» προσθήκη εσωτερικού στο ρόστερ. Τον Μαντί Καμαρά. Εξαιρετικός στη Γλασκώβη στο 4-3-3 πλάι στον Βιθέντε Ιμπόρα και τον Ζοάο Καρβάλιο. Σαφώς πιο κουρασμένος στο «Κάρροου Ρόουντ» σε ένα μισάωρο συμμετοχής. Στο ίδιο ματς όπου έκανε την επανεμφάνιση του έπειτα από καιρό και ο Ινμπόμ Χουάνγκ (αγωνίστηκε για είκοσι λεπτά σαν αλλαγή). Τέσσερις για δύο ή τρεις θέσεις σε τετραγωνικά γηπέδου που ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει πραγματικά και ποιότητα αλλά και ένα πραγματικά ισχυρό rotation. Και έχει ένα δεκαήμερο μπροστά για τους προκριματικούς ώστε και να ολοκληρωθεί η «αποκατάσταση» στον Κορεάτη αλλά και να γεμίσει τους δείκτες της φυσικής κατάστασης ο Καμαρά ώστε να είναι αυτό το «καρέ» όπως πρέπει. Πέμπτος σε αυτή την κούρσα ο Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Μέσα από αυτά τα δύο φιλικά παιχνίδια ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πρέπει να καταστάλαξε και αναφορικά με τις βασικές επιλογές στην καρδιά της άμυνας. Πρώτα από όλα στα… γάντια του τερματοφύλακα μιας και από τη μια ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε σπουδαία εμφάνιση στη Γλασκώβη, ενώ ο Κωνσταντίνος Τζολάκης μια όχι ανάλογη στην Αγγλία ενισχύοντας αυτό που ο Ισπανός είχε στο μυαλό του για το ποιος από τους δύο θα ξεκινήσει σε σεζόν βασικός. Και κατ επέκταση σε ότι αφορά στο πρώτο «βασικό» δίδυμο στόπερ. Εκεί όπου ο Παναγιώτης Ρέτσος και ο Ανδρέας Ντόι έχουν πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα από τον Ουσεϊνού Μπα. Έπαιξαν όλο το φιλικό σαν δίδυμο με τους Σκωτσέζους (ο Μπα πέρασε στο 89΄αντί του Ντόι), έπαιξαν για μια ώρα μαζί και με τη Νόριτς (ο Ντόι έδωσε τη θέση του στον Νίκολας Φρέιρε που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο για μισή ώρα). Πασχαλάκης, Ντόι, Ρέτσος δηλαδή με τον Φρέιρε να έχει λίγες ημέρες μπροστά του για να μπορεί να προσπεράσει τον Μπα στο rotation ως πρώτη αλλαγή
Μέσω αυτού του ταξιδιού προέκυψε με βεβαιότητα και το βασικό δίδυμο των ακραίων μπακ. Ο Ροντινέι αδιαπραγμάτευτα δεξιά, ο Κίνι όμως πλέον αριστερά. Και ο Ισπανός μπορεί να μην έπαιξε με τη Νόριτς αλλά με τους Ρέιντζερς έδειξε πραγματικά αξιόπιστος σε αυτή τη συγκυρία. Πλέον το back up είναι ο Ραμόν που έπαιξε και στα ενενήντα λεπτά με τους Άγγλους ενώ δεξιά υπάρχει η έξτρα επιλογή του Ανδρούτσου. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός έπρεπε να δώσει… αύριο το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι; Ο Μαρτίνεθ θα είχε στα χέρια του 12-13 επιλογές εντεκάδας: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Ρέτσος, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά, Χουάνγκ, Καρβάλιο, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Μπιέλ. Με Τζολάκη, Ανδρούτσο, Μπα, Φρέιρε, Ραμόν, Μπουχαλάκη, Αγκιμπού Καμαρά, Βρουσάι να αποτελούν τις έξτρα λύσεις .

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ