Ποινική δίωξη στον 87χρονο που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για εμπρησμό

Ποινική δίωξη στον 87χρονο που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για εμπρησμό

Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, 0 87χρονος στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του 88χρονου ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για εμπρησμό και συγκεκριμένα να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο.

Ο άνδρας που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στον Αγιο Στέφανο οδηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση στην πλημμεληματική του μορφή.

Διαβάστε επίσης: «Ξυπνούσα και αντί για καφέ έπαιρνα κοκαΐνη» – Η αποκάλυψη του Γιάννη Παπαμιχαήλ για την αποκλήρωση από τον πατέρα του

Ο 88χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ο κατηγορούμενος έγινε αντιληπτός από έναν 39χρονο κάτοικο της περιοχής ενώ προσπαθούσε να βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ο 39χρονος ειδοποίησε την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη.

Στη σύλληψη του 88χρονου αναφέρθηκε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας λέγοντας ότι ο συλληφθείς πρόλαβε και έβαλε φωτιά η οποία όμως κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κυβέρνηση χεδιάζει να αυξήσει τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους εμπρηστές, με το πρόστιμο για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια να φτάνει μέχρι και τα 30.000 ευρώ. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το πρόστιμο αγγίζει μόλις τα 300 ευρώ.

Η επιβολή των προστίμων θα γίνεται κλιμακωτά, όπου θα λαμβάνεται υπόψιν η ζημιά που προκάλεσε η πυρκαγιά ή εάν ο εμπρηστής έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν.

Στην τρίτη περίπτωση το πρόστιμο θα ανεβαίνει ανάλογα με τη χρέωση της κινητοποίησης των απαιτούμενων πυροσβεστικών δυνάμεων, δηλαδή τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που θα ενεργήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ