Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Θα εξεταστούν συνολικά 15 με 20 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Θα εξεταστούν συνολικά 15 με 20 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Θα ληφθούν και ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η ΕΔΕ που ξεκίνησε σχετικά με τις ενέργειες της Αστυνομίας σχετικά με τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, που προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες οπαδούς συνεργούς τους.

Όπως έχει ζητήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ξεκίνησε και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο βήμα του Ολυμπιακού και οι σκέψεις του Μαρτίνεθ

Η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα. Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.

Μέλη εγκληματικής οργάνωσης οι χούλιγκαν

Οι 104 συλληφθέντες για την δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας, κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των συνολικά 104 συλληφθέντων ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

*εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

*ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)

*έκρηξη (κακούργημα)

*κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

*διατάραξη κοινής ειρήνης

*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

*φθορά ξένης ιδιοκτησίας

*βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )

*παράνομη οπλοφορία

*οπλοχρησία

*κατοχή φωτοβολίδων

Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές καθώς δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικών ανακριτών, οι οποίοι θα χειριστούν από κοινού τη σοβαρή αυτή υπόθεση λόγω και τους μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ