Νέα Φιλαδέλφεια: Ανάμεσα σε πέντε άτομα ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη – Οι 3 είναι Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας αναζητείται

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανάμεσα σε πέντε άτομα ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη – Οι 3 είναι Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας αναζητείται

Το οργανωμένο σχέδιο των Κροατών χούλιγκαν, αν και γνωστό στις ελληνικές Αρχές, δεν ανακόπηκε, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου.

Τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, που έχασε τη ζωή του, στη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσης Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν, το βράδυ της Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναζητούν οι Αρχές αξιοποιώντας κάθε μέσο και περιορίζοντας τον αριθμό των βασικών υπόπτων.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, εστιάζουν σε 5 άτομα: έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας αναζητείται.

Οι δυο αλλοδαποί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους  αναδιπλούμενους  σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία. Παράλληλα, οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Ποιοι είναι οι βασικοί ύποπτοι

Συγκεκριμένα, ο πρώτος, είναι 27 ετών και γνώριμος της αστυνομίας, καθώς έχει συλληφθεί 4 φορές:

  • 15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
  • 20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
  • 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
  • 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τον Μάρτιο του 2022, το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό γυναίκα, η οποία οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία αναβλήθηκε πριν λίγους μήνες.

Το κατάστημά του, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Χθες, στις 12 το μεσημέρι έγινε στόχος από περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν χωρίς διακριτικά σε μηχανάκια. Αφού έσπασαν τζαμαρίες διέφυγαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αντίποινα από οργανωμένους οπαδούς άλλης ομάδας.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος είναι επίσης Έλληνας, 27 ετών και είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος Έλληνας βασικός ύποπτος, αναζητείται. Έχει ωστόσο ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δήλωνε την παρουσία του αλλά και τη συμμετοχή του στη συμπλοκή.

Ο βαρύς οπλισμός

Οι σκληροί οπαδοί της Ντιναμο, εθνικιστές και επικίνδυνοι ήρθαν στην Ελλάδα με βαρύ οπλισμό: στυλιάρια, σουγιάδες, τάβλες με καρφιά, σιδερένιους σωλήνες, σουγιάδες επικαλαμίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους  ελέγχους που έγιναν στα σύνορα τα όπλα δεν εντοπίστηκαν, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στην εκτίμηση ότι τα προμηθεύτηκαν από Έλληνες σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Το οργανωμένο σχέδιο των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αν και γνωστό στις ελληνικές Αρχές δύο ημέρες νωρίτερα, δεν ανακόπηκε, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου, που το απόγευμα κηδεύεται στην Ελευσίνα.

Τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι η αιματοχυσία στη Νέα Φιλαδέλφεια θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η αστυνομία είχε αναλάβει δράση προκειμένου να σταματήσει τα τάγματα εφόδου «Bad Blue Boys» που ήταν γνωστό ότι ταξίδευαν για την Αθήνα, ενώ γνωστό ήταν και το ποιόν τους.

Ο φασιστικός σύνδεσμος οπαδών της Ντιναμό έχει μακρά πορεία βίας, βρίσκεται στον κατάλογο των 16 πιο επικίνδυνων οργανωμένων οπαδών στον κόσμο, ενώ μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη χιλιάδες έκαναν παρέλαση στο Μιλάνο με ναζιστικούς χαιρετισμούς λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα Μίλαν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι ιταλική αστυνομία τότε έκανε 14 συλλήψεις οπαδών που είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, λοστούς και καπνογόνα.

Θα «μιλήσει» το DNA

Πάντως τα δείγματα DNA που έχουν από προχθές (9/8) σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας είναι ζήτημα ωρών να δώσουν τις πρώτες απαντήσεις για το αν οι δράστες της άγριας δολοφονίας του Μιχάλη είναι ανάμεσα στους 105 συλληφθέντες.

Στο μεταξύ έχει ήδη εντοπιστεί DNA του δράστη ή των δραστών στα νύχια του 29χρονου γεγονός που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση ή όχι των δραστών. Η νεκροψία – νεκροτομή  έδειξε ότι ο νεαρός κατέληξε από πολλαπλά τραύματα στο χέρι από τον καρπό μέχρι σχεδόν τον αγκώνα γεγονός το οποίο καταδεικνύει τη μανία του δράστη.

‘Ωρα απολογιών

Η απολογία των 105 συλληφθέντων θα ξεκινήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Θα απολογηθούν σε ομάδες των 10-12 ατόμων ενώπιον τριών ανακριτών και αναμένεται η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί σε κάποιον συγκεκριμένα από τους συλληφθέντες, καθώς ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ