Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Συναγερμός στην Αττική για τις φωτιές σε Ασπρόπυργο και Φυλή όπου καίγονται σπίτια – Εφιαλτικές ώρες στην Αλεξανδρούπολη

Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Συναγερμός στην Αττική για τις φωτιές σε Ασπρόπυργο και Φυλή όπου καίγονται σπίτια – Εφιαλτικές ώρες στην Αλεξανδρούπολη

Δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη στην Αττική ενώ μάχη ενάντια στις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Βοιωτία, Ροδόπη, και Αλεξανδρούπολη που οι κάτοικοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές το βράδυ της Δευτέρας.

Δύο μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική έχουν σημάνει συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις. Τρεις εστίες ξέσπασαν ταυτόχρονα στον Ασπρόπυργο με τις φλόγες να βρίσκονται εντός της βιομηχανικής ζώνης. Ένα εργοστάσιο με χημικά παραδόθηκε στις φλόγες ενώ η φωτιά πλησίασε και το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Ελευσίνα.

Στη Φυλή η φωτιά ξέσπασε κοντά στη Μονή Κλειστών και την έχει περικυκλώσει, ενώ κινδυνεύει να εξαπλωθεί στην Πάρνηθα.

Μηνύματα του 112 έχουν σταλεί στους κατοίκους της Φυλής προκειμένου να εκκενώσουν προς Άνω Λιόσια. Μηνύματα για εκκένωση έχουν λάβει και οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων, Βέρας και Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τις πυρκαγιές.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση για τέταρτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη που το βράδυ της Δευτέρας εκτυλίχθηκαν εφιαλτικές στιγμές, με το νοσοκομείο να εκκενώνεται και ασθενείς να μεταφέρονται στο Λιμάνι σε σκηνές και εντός του επιβατικού πλοίου που επιτάχθηκε για αυτόν τον λόγο.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς καίει επίσης ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πύρινα μέτωπα υπάρχουν και στη Βοιωτία με τις φλόγες να καίνε στο παραλιακό μέτωπο και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις ενώ η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Και στη Ροδόπη ενώ το πρωί είχαν κοπάσει οι άνεμοι, υπήρξαν αναζωπυρώσεις και εστάλησαν μηνύματα του 112 για εκκένωση οικισμών.

Στην Εύβοια η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο όπως και στην Κύνθο, ωστόσο δεν υπάρχει εφησυχασμός λόγω των ισχυρών ανέμων.

Δύο είναι τα θύματα από τις πυρκαγιές τη Δευτέρα: ένας βοσκός στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ένας άνδρας (πιθανότατα μετανάστης) στη Λευκίμμη Έβρου. Σε μια σειρά από τις περιοχές που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές κάηκαν σπίτια, ενώ τεράστια είναι η περιβαλλοντική καταστροφή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ