Οι Γάλλοι επιστρέφουν για τις κορβέτες τη μέρα που ο Μητσοτάκης συναντά τη Μελόνι

Οι Γάλλοι επιστρέφουν για τις κορβέτες τη μέρα που ο Μητσοτάκης συναντά τη Μελόνι

Πιο συγκεκριμένα πηγές ανέφεραν στο in, ότι η ανανεωμένη γαλλική πρόταση θα είναι βελτιωμένη όσον αφορά τους χρόνους αποπληρωμής.

Η επίσκεψη της πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι την Πέμπτη στην Αθήνα έδωσε την αφορμή να έρθει ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα του προγράμματος της απόκτησης κορβετών από το Πολεμικό Ναυτικό. Με τη Γαλλία και τη Naval να επανέρχεται – σύμφωνα με πληροφορίες – την Πέμπτη και αυτή με επικαιροποιημένη πρόταση προς την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κορβέτες φερόταν να είναι μέχρι τις αρχές του χρόνου, ως μία από τις προτεραιότητες της Αθήνας στα εξοπλιστικά, με τις δύο προσφορές που είχαν ξεχωρίσει να είναι αυτή της ιταλικής Fincantieri και της γαλλικής Naval.

Με ανανεωμένη πρόταση οι Γάλλοι

Πιο συγκεκριμένα πηγές ανέφεραν στο in, χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες, ότι η ανανεωμένη γαλλική πρόταση θα είναι βελτιωμένη όσον αφορά τους χρόνους αποπληρωμής, το δέλεαρ όσον αφορά τη συμμετοχή των ελληνικών ναυπηγείων, αλλά και κάποια συστήματα που θα φέρουν τα πλοία. Η διατύπωση δε τόσο όσον αφορά το οικονομικό ζήτημα αλλά και τα ναυπηγεία έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και αυτές είναι που χαρακτηρίζουν ελκυστική ή μη μία πρόταση. Με δεδομένο δε ότι και τα δύο καράβια, τόσο το γαλλικό όσο και το ιταλικό ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, αυτές οι λεπτομέρειες γίνονται ακόμα πιο σημαντικές.

Η Μελόνι

Στο δείπνο της Πέμπτης θα φανεί το αν η Μελόνι θα θελήσει να θέσει, μεταξύ των άλλων θεμάτων που θα συζητήσουν, και το ζήτημα κορβετών στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αν η Ιταλία έχει αποφασίσει να βάλει στο τραπέζι και μία «αμυντική συμφωνία» στην Αθήνα, ή μία επίσης ανανεωμένη – στις «λεπτομέρειες» – πρόταση.

Τι θέλει η Αθήνα

Το ερώτημα είναι κατά πόσο το ενδιαφέρον της Αθήνας για τις κορβέτες παραμένει ζωντανό και κυρίως πόσο άμεσο είναι. Κάτι που συνδέεται με τους διαθέσιμους πόρους, που όλοι τονίζουν ότι δεν είναι ανεξάντλητοι. Γεγονός που ίσως δεν επιτρέπει να δοθούν άμεσες απαντήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ