Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τουρκία και Ισραήλ σχεδιάζουν από κοινού γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τουρκία και Ισραήλ σχεδιάζουν από κοινού γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπενιαμίν Νετανιάχου, ηγέτες της Τουρκίας και του Ισραήλ, αντίστοιχα, συναντήθηκαν την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

Διμερή συνάντηση είχαν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπενιαμίν Νετανιάχου την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η χώρα του και το Ισραήλ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μαζί γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης: Αλητεία του Ολλανδού διαιτητή στο «Καραϊσκάκη»: Έκανε την αποβολή… ελεύθερο (vid)

Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με γνωστό Τούρκο δημοσιογράφο

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, στόχος των δύο χωρών είναι να διαμορφωθούν εκείνες οι δίοδοι που θα μεταφέρουν ενέργεια από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Για τη συνάντηση των δύο ηγετών έχει κάνει ανάρτηση ο γνωστός δημοσιογράφος Ραγκίπ Σοϊλού, ο οποίος επισημαίνει ότι ο Ερντογάν πρότεινε να συσταθεί ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Σε αυτό θα συμμετέχουν οι υπουργοί Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού των δύο χωρών, με στόχο την εμβάθυνση της τουρκοϊσραηλινής συνεργασίας.

Η ανάρτηση Σοϊλού

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες πέρασαν μια «δύσκολη» δεκαετία, γεμάτη από εντάσεις ανάμεσά τους. Ωστόσο, οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ έχουν καλυτερέψει και σε αυτό έχουν βοηθήσει οι εκατέρωθεν επισκέψεις αξιωματούχων.

Αξιοσημείωτη ήταν η περσινή επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ στην Άγκυρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ