«Μπορεί να δολοφονηθεί κόσμος απλώς για ερωτήσεις» – Αποκαλύψεις για τον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία

«Μπορεί να δολοφονηθεί κόσμος απλώς για ερωτήσεις» – Αποκαλύψεις για τον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία

Στη δυσκολία ακόμα και να διεισδύσει κάποιος στις αντιμαχόμενες συμμορίες στη Σουηδία αναφέρθηκε το πρώην μέλος του σουηδικού κοινοβουλίου, Σωτήρης Δελής. 

Την κατάσταση που επικρατεί στη Σουηδία με τον πόλεμο συμμοριών που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους από πυροβολισμούς και εκρήξεις μόνο τον Σεπτέμβριο, που ήταν ο πιο φονικός μήνας σε τέσσερα χρόνια ανέλυσε το πρώην μέλος του σουηδικού κοινοβουλίου, Σωτήρης Δελής.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δελής είναι δύσκολο ακόμα και να διεισδύσει κάποιος σε αυτές τις συμμορίες, καθώς εάν κάνει απλώς ερωτήσεις γι’ αυτές στην περιοχή δράσης τους, συνεπάγεται κίνδυνο καθώς μπορεί να δολοφονηθεί απλώς κι επειδή έκανε ερωτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη διαφορά είναι στα χαρακτηριστικά – Ο Ολυμπιακός πάντα είχε καλούς παίκτες, απλά φέτος άλλαξε τα κριτήρια

«Επαφές με αυτό το περιβάλλον, με αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμα και μέσα στις περιοχές που δρουν αυτοί οι άνθρωποι συνεπάγεται κίνδυνος γι’ αυτόν που ψάχνει. Μιλάμε για πραγματικό κίνδυνο, δεν μιλάμε για υποθετικό. Μπορεί να δολοφονηθεί κόσμος απλώς για ερωτήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δελής μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News».

Όπως είπε πρόκειται για δύο γκανγκστερικούς στρατούς χιλιάδες οπαδούς που είναι «οπλισμένοι, να ανατινάζουν και να πυροβολούν».

«Δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής»
Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε στο Live News για το κλίμα έντασης που βιώνουν οι κάτοικοι στη Σουηδία, κάνοντας λόγο για μία κατάσταση που υπάρχει σχεδόν την τελευταία δεκαετία και όπως σημειώνει αυτό δεν ήταν έκπληξη για την ίδια.

«Για κάποιους από εμάς δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη. Εδώ και πολλά χρόνια έχει δημιουργηθεί μία τέτοια κατάσταση. Από το 2015 κάνω ρεπορτάζ για την εγκληματικότητα, για τους πυροβολισμούς στους δρόμους που θερίζουν νέες ζωές και πραγματικά είναι τρομακτικό», δήλωσε.

Μάλιστα όπως σημείωσε η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι μόνο αποτέλεσμα μεταναστευτική πολιτική, κάτι που φαίνεται από την περίπτωση του Μίκαελ Τενέζος (Mikael Tenezos) ή «Greken» όπως είναι το προσωνύμιό του στη Σουηδία, ο οποίος φέρεται να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του 36χρονου «Κούρδου» Ράβα Ματζίντ.

«Είναι σαν ένας πόλεμος που επικρατεί. Δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Ένας από αυτούς τους εγκληματίες, είναι Έλληνας, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Σουηδία. Προφανώς, δεν είναι θέμα ότι είναι ξένος ή μετανάστης ή ότι έχει διαφορετική νοοτροπία όπως μας τα παρουσιάζουν πάρα πολλοί εδώ. Αυτοί κυρίως είναι νέοι άνθρωποι της β’ γενιάς που ζουν σε ανεργία, που έχουν προβλήματα με τα ναρκωτικά. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αλλάξει πολύ η Σουηδία. Βλέπουμε ένα χάσμα κοινωνικό και ταξικό, μία περιθωριοποίηση ανθρώπων», συμπλήρωσε.

Τέλος, όπως είπε η κατάσταση προβληματίζει πλέον γιατί πλέον η εγκληματικότητα που περιοριζόταν στα γκέτο και το κράτος δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτό.

«Από το 2014-2015 που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί τα μέσα δεν χτύπησαν καμπανάκια δεν ξύπνησε το κοινό να πει τι γίνεται εδώ πέρα. Δεν ενδιαφερόταν το κοινό, δεν τους άγγιζε. Αυτό συμβαίνει εδώ και 8-9 χρόνια και άρχισαν να ασχολούνται όταν χτύπησε και σημεία που ζουν και οι Σουηδοί», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ