Νέο διάγγελμα Μπάιντεν για το Ισραήλ – «Θα τους στηρίξουμε»

Νέο διάγγελμα Μπάιντεν για το Ισραήλ – «Θα τους στηρίξουμε»

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στις απώλειες που είχαν οι ΗΠΑ στις συγκρούσεις.

Σε έκτακτο διάγγελμα προχωρά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπου σχολιάζει τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν είχε νέα συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη στήριξή του στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αμερικανικές Αρχές, από την επίθεση της Χαμάς έχασαν τη ζωή τους 14 Αμερικανοί πολίτες.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη στήριξή του στο Ισραήλ και το λαό του, καθώς και την ανησυχία του για τους Αμερικανούς πολίτες που έχουν πέσει θύματα απαγωγής από τους μαχητές της Χαμάς.

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ και θα διασφαλίσουν ότι θα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του» τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά τη στήριξή του στο Ισραήλ.

«Υπάρχουν στιγμές σε αυτή τη ζωή και το εννοώ κυριολεκτικά όπου το κακό εξαπολύεται σε αυτόν τον κόσμο. Ο λαός του Ισραήλ έζησε μια τέτοια στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Μπάιντεν για την επίθεση του Σαββάτου.

Έρευνες για εγχώριες απειλές

«Πρόκειται για μια πράξη απόλυτου κακού», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για να αποτρέψει κάθε εγχώρια απειλή που θα μπορούσε να προκύψει μετά από τις επιθέσεις.

Όπως σημείωσε νωρίτερα το FBI «παρακολουθεί στενά τα γεγονότα που εξελίσσονται», αλλά «δεν έχει συγκεκριμένες και αξιόπιστες πληροφορίες που να υποδεικνύουν απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες που απορρέει από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ».

Βοήθεια στο συντονισμό του Ισραήλ

«Επικοινωνήσαμε με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για να συζητήσουμε τον συντονισμό για την υποστήριξη του Ισραήλ, την αποτροπή εχθρικών παραγόντων και την προστασία αθώων ανθρώπων», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προτού ξεκινήσει τις δημόσιες δηλώσεις για την κατάσταση στο Ισραήλ.

Δείτε το διάγγελμα Μπάιντεν:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ