Γάζα: Ισραηλινά πολεμικά πλοία βομβάρδισαν το λιμάνι, βύθισαν καΐκια

Γάζα: Ισραηλινά πολεμικά πλοία βομβάρδισαν το λιμάνι, βύθισαν καΐκια

Σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, πολεμικά πλοία του Ισραήλ βομβάρδισαν καϊκια στο λιμάνι της Γάζας, ώστε να μην μπορεί να διαφύγει κανένας από τους κατοίκους.

Πολεμικά πλοία του Ισραήλ σύμφωνα με πολλαπλές πηγές, βομβάρδισαν το λιμάνι των ψαράδων δυτικά της πόλης της Γάζας, με δεκάδες οβίδες. Χτύπησαν καΐκια χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση για απώλειες ανάμεσα στους ψαράδες.

Με αυτό τον τρόπο στερούν από τους κατοίκους την πιθανότητα να φύγουν με καΐκια, τον βιοπορισμό από τους ψαράδες, αλλά και την πιθανότητα εξεύρεσης τροφής για τους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους, οι οποίοι ωθούνται στην λιμοκτονία. Αντίστοιχα σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Γάζας με το νερό.

Σύμφωνα με το δίκτυο MSNBC, το 50% των κατοίκων στην Λωρίδα της Γάζας είναι ανήλικοι και το 90% δεν έχει πρόσβαση σε νερό

Την δεδομένη στιγμή η κάτοικοι της Γάζας (και οι όμηροι) είναι πλήρως αποκλεισμένοι

Ολοκληρώνοντας τον αποκλεισμό της Γάζας, την διακοπή του νερού και του ηλεκτρικού, ο Ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το πέρασμα Rafah, την διέξοδο δηλαδή προς την Αίγυπτο και βύθισε καΐκια στο λιμάνι.

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά προβαίνουν στον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας αφήνοντας τους πολίτες χωρίς διαφυγή, ούτε από ξηρά, ούτε από θάλασσα. Οι επιθέσεις ήρθαν λίγες μόλις ώρες από την στιγμή που ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν την πόλη.

Στα δύο βίντεο μπορείτε να δείτε πως βομβαρδίζονται τα καΐκια, ώστε να αποκοπεί κάθε διόδος διαφυγή για τους Παλαιστίνιους

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ