Ισραήλ: Ευρωπαϊκός δορυφόρος κατέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς

Ισραήλ: Ευρωπαϊκός δορυφόρος κατέγραψε τις επιθέσεις της Χαμάς

Στήλες καπνού υψώνονται έξω από τα ανατολικά και βόρεια σύνορα της Λωρίδας της Γάζας λίγες ώρες μετά την έναρξη της αιφνιδιαστικής επίθεσης.

Δορυφόρος του ευρωπαϊκού προγράμματος παρατήρησης της Γης κατέγραψε στήλες καπνού και πυρκαγιές στο νότιο Ισραήλ την ώρα των αιφνιδιαστικών επιθέσεων της Χαμάς που οδήγησαν την περιοχή σε νέα ανάφλεξη.

Οι εικόνες που ανάρτησε στο X (πρώην Twitter) o Άιμπαν Άμεζτοϊ, ερευνητής του ευρωπαϊκού Κοινού Ερευνητικού Προγράμματος, λήφθηκαν στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου ώρα Ισραήλ, περίπου πέντε ώρες αφότου οι μαχητές της Χαμάς εκτόξευσαν μπαράζ ρουκετών και εισέβαλαν στη χώρα γκρεμίζοντας τμήμα του μεταλλικού φράχτη που περικλείει τη Λωρίδα της Γάζας.

Στήλες καπνού υψώνονται έξω από τα ανατολικά και βόρεια σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, η οποία διακρίνεται στα αριστερά ως μια μακρόστενη, πρασινωπή έκταση στην ακτή της Μεσογείου.

Περίπου στη μέση της εικόνας, πυκνοί καπνοί αναδύονται από την περιοχή της Ρεΐμ. Εκεί βρισκόταν το κιμπούτς όπου βρήκε φρικτό θάνατο μια ολόκληρη αγροτική κοινότητα, εκεί πραγματοποιήθηκε το ρέιβ πάρτι Supernova που κυλίστηκε στο αίμα.

Στήλες καπνού στην περιοχή του κιμπούτς Be’eri και του αιματοβαμμένου ρέιβ πάρτι Supernova

Οι εικόνες προέρχονται από την αποστολή Sentinel 2 του Copernicus, η οποία περιλαμβάνει δύο δορυφόρους που προσφέρουν εικόνες υψηλής ανάλυσης 10 έως 60 μέτρων.

Η αποστολή δεν έχει στρατιωτικό χαρακτήρα αλλά εξυπηρετεί μια σειρά υπηρεσιών όπως η παρακολούθηση των καλλιεργειών, η χαρτογράφηση της χρήσης Γης και η διαχείριση έκτακτων καταστάσεων όπως οι πυρκαγιές.

Οι εικόνες του Ισραήλ δεν δημοσιοποιήθηκαν από το ίδιο το πρόγραμμα του Copernicus αλλά προέκυψαν από επεξεργασία των δεδομένων του.

Ακόμα, οι δορυφόροι Sentinel 2 ανίχνευσαν τη θερμική υπογραφή πυρκαγιών που ξέσπασαν στο Ισραήλ μετά το μπαράζ ρουκετών της Χαμάς που προηγήθηκε της παραβίασης των συνόρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ