Νετανιάχου σε ξένους διπλωμάτες: Προσφέρουμε στον λαό της Γάζας ένα μέλλον υπόσχεσης και ελπίδας

Νετανιάχου σε ξένους διπλωμάτες: Προσφέρουμε στον λαό της Γάζας ένα μέλλον υπόσχεσης και ελπίδας

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας σε ξένους πρέσβεις στην Ιερουσαλήμ, επανήλθε σε επιχειρήματα που έχει χρησιμοποιήσει και άλλες φορές, κάνοντας λόγο για μάχη μεταξύ «πολιτισμού και βαρβαρότητας».

Τον ρόλο του ειρηνοποιού και του προστάτη της Ευρώπης απέναντι στην τρομοκρατική απειλή υιοθέτησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλοντας να δικαιολογήσει τον ανελέητο βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 Παλαιστίνιους.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας σε δεκάδες ξένους πρέσβεις στην Ιερουσαλήμ, επανήλθε σε επιχειρήματα που έχει χρησιμοποιήσει και άλλες φορές τις τελευταίες εβδομάδες, αποκαλώντας τον πόλεμο απέναντι στη Χαμάς μία «ευρύτερη μάχη μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας».

«Δεν είναι μια τοπική μάχη. Η νίκη μας είναι και δική σας νίκη», είπε χαρακτηριστικά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αν η Μέση Ανατολή πέσει στον άξονα της τρομοκρατίας, η Ευρώπη θα είναι η επόμενη»

Επιπλέον, προειδοποίησε πως: «Αν η Μέση Ανατολή πέσει στον άξονα της τρομοκρατίας, η Ευρώπη θα είναι η επόμενη και κανείς δεν θα είναι ασφαλής».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, αναφέρθηκε στον στόχο της εξάλειψης της Χαμάς και όπως είπε μόλις επιτευχθεί, η χώρα του θα προσφέρει στον λαό της Γάζας «ένα πραγματικό μέλλον, ένα μέλλον υπόσχεσης και ελπίδας».

Βέβαια, ο Νετανιάχου δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα προσφερθεί αυτό το μέλλον.

Ακόμα, κατηγόρησε το Ιράν ότι καθοδηγεί τον τρομοκρατικό άξονα. «Η βαρβαρότητα καθοδηγείται από έναν ευρύτερο άξονα τρομοκρατίας. Ο άξονας της τρομοκρατίας καθοδηγείται από το Ιράν. Περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και τα άλλους αντιπροσώπους τους. Επιδιώκουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο σε μια σκοτεινή εποχή. Επιδιώκουν να τορπιλίσουν, να εκτροχιάσουν οποιαδήποτε πρόοδο προς την ειρήνη», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Κάλεσε τους ξένους απεσταλμένους να πιέζουν καθημερινά τον Ερυθρό Σταυρό για πρόσβαση στους ομήρους

Ακόμα είπε στους πρέσβεις ότι οι χώρες τους πρέπει να συμμετάσχουν στην πίεση που ασκεί το Ισραήλ στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού για να απαιτήσει τη δυνατότητα επίσκεψης των περίπου 240 ομήρων που κρατούνται από παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου είπε ότι μίλησε την Κυριακή με τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και του επανέλαβε «την απαίτηση για άμεση απελευθέρωση των ομήρων χωρίς όρους, πρόσβαση στους ομήρους και πληροφορίες για τους αιχμαλώτους – πράγματα που απαιτεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, το οποίο παραβιάζει η Χαμάς».

Ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος ότι «πρέπει να υποστηρίξετε αυτό το αίτημα και να το απαιτείτε και εσείς οι ίδιοι κάθε μέρα: Θέλουμε οι όμηροι να απελευθερωθούν αμέσως και χωρίς όρους. Θέλουμε πληροφορίες για αυτούς. Θέλουμε ο Ερυθρός Σταυρός να έχει πρόσβαση σε αυτούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 100 όμηροι φέρονται να έχουν ξένη υπηκοότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ