Νετανιάχου: «Είναι ώρα για πόλεμο» – Αποκλείει ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός

Νετανιάχου: «Είναι ώρα για πόλεμο» – Αποκλείει ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός

Οι εκκλήσεις προς το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός είναι οδηγίες για να παραδοθούμε στη Χαμάς, να παραδοθούμε στην τρομοκρατία, τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα αγγλικά, χαρακτήρισε τους μαχητές της Χαμάς ως «βαρβάρους» που επιδιώκουν «να καταστρέψουν όλα όσα αγαπάμε και να μας εντάξουν σε έναν κόσμο φόβου και σκότους. Αυτό είναι ένα σημείο καμπής», τόνισε και δήγλωσε έτοιμος για πόλεμο.

Συνεχίζοντας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε ένα σημείο καμπής για τους ηγέτες και τα έθνη. Είναι καιρός όλοι μας να αποφασίσουμε εάν είμαστε πρόθυμοι να πολεμήσουμε για ένα μέλλον ελπίδας και υποσχέσεων ή να παραδοθούμε στην τυραννία και τον τρόμο» είπε και δήλωσε: «Να είστε σίγουροι, το Ισραήλ θα πολεμήσει».

Η Χαμάς χρησιμοποιεί ανθρώπους για ασπίδες και κρύβεται σε υπόγεια νοσοκομείων

Λέει ότι είναι ανάγκη να γίνει διάκριση μεταξύ της «δολοφονίας αθώων και των ακούσιων απωλειών που συνοδεύουν κάθε νόμιμο πόλεμο» και ότι η Χαμάς θα χρησιμοποιήσει ανθρώπινες ασπίδες και θα κρυφτεί στα υπόγεια των νοσοκομείων και ότι η ομάδα «αποτρέπει τους αμάχους να φύγουν» από τις περιοχές που το Ισραήλ έχει δώσει εντολή να εκκενωθούν.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ισραήλ να συμφωνήσει σε μια εκεχειρία, με τρόπο αντίστοιχο με τις ΗΠΑ που δεν θα συμφωνούσαν μετά το Περλ Χάρμπορ ή την 11η Σεπτεμβρίου.

«Όχι» σε κατάπαυση του πυρός

«Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών… οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί», λέει.

«Η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του και έκλεισε με τη φράση: «Είναι ώρα για πόλεμο».

Τι είπε για τους ομήρους

Ερωτηθείς για τους ομήρους, ο Νετανιάχου είπε ότι η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα έχει «τη δυνατότητα, όχι τη βεβαιότητα, αλλά τη δυνατότητα να βγάλουμε τους ομήρους μας έξω, επειδή η Χαμάς δεν θα το κάνει [να απελευθερώσει τους ομήρους] αν δεν είναι υπό πίεση».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για τους αμάχους, ισχυρίστηκε ότι «δεν πρέπει να πεθάνει ούτε ένας άμαχος. Η Χαμάς πρέπει απλώς να τους αφήσει να πάνε στην ασφαλή ζώνη που δημιουργήσαμε στη νοτιοανατολική Λωρίδα της Γάζας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ