Ισραηλινός στρατός: Είμαστε στην καρδιά της Γάζας – Σκοτώνουμε μαχητές και βρίσκουμε τα τούνελ

Ισραηλινός στρατός: Είμαστε στην καρδιά της Γάζας – Σκοτώνουμε μαχητές και βρίσκουμε τα τούνελ

«Για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια είμαστε στην καρδιά της Γάζας και της τρομοκρατίας»

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Τρίτη ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται «βαθιά στην πόλη της Γάζας».

«Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, οι IDF μάχονται στην καρδιά της πόλης της Γάζας. Στην καρδιά της τρομοκρατίας» δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο υποστράτηγος Γιάρολ Φίνκελμαν.

«Κάθε μέρα και κάθε ώρα οι δυνάμεις μας σκοτώνουν μαχητές, αποκαλύπτουν σήραγγες και καταστρέφουν όπλα και συνεχίζουν την πορεία τους προς τα κέντρα του εχθρού».

«Πρόκειται για έναν πολύπλοκο και δύσκολο πόλεμο και δυστυχώς έχει κόστος» είπε και πρόσθεσε ότι ο στρατός «δεν θα σιωπήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή μας».

Το Ισραήλ έχει προηγουμένως δηλώσει ότι έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας, όπου ζει περίπου το ένα τρίτο των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, και σύντομα θα επιτεθεί εναντίον της για να εξοντώσει τους μαχητές της Χαμάς που επιτέθηκαν σε ισραηλινές πόλεις στην άλλη πλευρά των συνόρων στις 7 Οκτωβρίου.

«Δεν θα αποκαλύψω πώς ενεργούμε επιχειρησιακά»
Ένας εκπρόσωπος του στρατού, ο Ρίτσαρντ Χεχτ, άφησε να εννοηθεί ότι τα στρατεύματα που περικυκλώνουν τη Γάζα θα μπορούσαν να κάνουν επιδρομές στο εσωτερικό της.

Ερωτηθείς αν έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες επιδρομές, είπε: «Δεν πρόκειται να μιλήσω για το πώς ενεργούμε επιχειρησιακά. Σκέφτεστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ