Ισραήλ: «Η μεγαλύτερη τρομοκρατική βάση που έχει κατασκευαστεί ποτέ η Γάζα», λέει ισραηλινός υπουργός

Ισραήλ: «Η μεγαλύτερη τρομοκρατική βάση που έχει κατασκευαστεί ποτέ η Γάζα», λέει ισραηλινός υπουργός

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γκάλαντ, δήλωσε ότι «ούτε η Χαμάς ούτε το Ισραήλ θα ελέγχουν τη Γάζα μετά τον πόλεμο».

Στο κέντρο της Γάζας έχουν προωθηθεί οι ισραηλινοί στρατιώτες και σφίγγουν διαρκώς τον κλοιό γύρω από την ηγεσία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γκάλαντ.

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιάχια Σινουάρ, «κρύβεται στο καταφύγιό του, χωρίς να διατηρεί επαφή με τους συνεργάτες του», υποστήριξε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, διαβεβαιώνοντας πως η εξόντωσή του είναι θέμα χρόνου.

Απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός προτού απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη βάση τρομοκρατών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα».

Παράλληλα , ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γκάλαντ, δήλωσε ότι «ούτε η Χαμάς ούτε το Ισραήλ θα ελέγχουν τη Γάζα μετά τον πόλεμο».

Ο Γκάλαντ έκανε αυτή τη δήλωση λίγες ώρες αφότου ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα έχει «για αόριστο χρονικό διάστημα τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Γάζα.

Τα σχόλια του Νετανιάχου προκάλεσαν ανησυχίες ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να καταλάβει τον θύλακα μετά τον πόλεμο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Γκάλαντ χαρακτήρισε την πόλη της Γάζας – τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιορκημένη περιοχή, όπου ζουν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι – ως τη «μεγαλύτερη τρομοκρατική βάση που έχει κατασκευαστεί ποτέ».

Είπε ότι δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική παύση χωρίς την επιστροφή των αιχμαλώτων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ