Νετανιάχου: Φτάνουμε σε μέρη που η Χαμάς «νόμιζε ότι δεν θα φτάναμε ποτέ» – Προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ

Νετανιάχου: Φτάνουμε σε μέρη που η Χαμάς «νόμιζε ότι δεν θα φτάναμε ποτέ» – Προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ

Νέο όχι σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα χωρίς επιστροφή των ομήρων – Αρνείται την είσοδο καυσίμων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέει ότι ο ισραηλινός στρατός φτάνει βαθύτερα στη Γάζα από ό,τι η Χαμάς φανταζόταν ποτέ και προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου ότι θα κάνει το «μεγαλύτερο λάθος της ζωής της» αν ανοίξει νέο μέτωπο.

«Στον νότο, ο πόλεμος προχωράει με ένταση που η Χαμάς δεν έχει ξαναδεί. Η πόλη της Γάζας είναι περικυκλωμένη. Επιχειρούμε εντός της, εντείνουμε την πίεση στη Χαμάς κάθε ώρα, κάθε μέρα» τόνισε ο Νετανιάχου.

Όπως είπε ο Νετανιάχου, χιλιάδες «τρομοκράτες» έχουν εξουδετερωθεί, τόσο στις χερσαίες επιδρομές όσο και σε σήραγγες, συμπεριλαμβανομένων πολλών από αυτούς που σχεδίασαν και πραγματοποίησαν τη «σφαγή 1.400 ανθρώπων στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου».

Ο Νετανιάχου είπε επίσης, σύμφωνα με τους Times of Israel, ότι η ισραηλινή χερσαία επιχείρηση κατέστρεψε «αμέτρητα» κέντρα διοίκησης, θέσεις και τούνελ της Χαμάς.

«Η Χαμάς ανακαλύπτει ότι φτάνουμε σε μέρη που νόμιζε ότι δεν θα φτάναμε ποτέ» είπε.

Υπόσχεται απάντηση σε ενδεχόμενες επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ δεν θα δεχτεί τη Χεζμπολάχ ή τη Χαμάς στο Λίβανο «να βλάπτουν τις κοινότητές μας και τους πολίτες μας» και υπόσχετα απάντηση «με σφοδρά πυρά σε οποιαδήποτε από τις επιθέσεις τους εναντίον μας».

Αν η Χεζμπολάχ συμμετάσχει στον πόλεμο, λέει ο Νετανιάχου «θα κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της».

«Όχι σε κατάπαυση του πυρός χωρίς επιστροφή των ομήρων»

Όσον αφορά στους ομήρους της Χαμάς, ο Νετανιάχου λέει ότι μίλησε με τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού και απαίτησε να εργαστεί για την άμεση απελευθέρωσή τους, «όπως απαιτεί το διεθνές δίκαιο».

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την επιστροφή των απαχθέντων» επανέλαβε και υποστήριξε «ότι η χερσαία επιχείρηση αποτελεί ζωτικό μέρος της προσπάθειας να επιστρέψουν οι όμηροι στην πατρίδα τους».

«Αν το Ισραήλ δεν κερδίσει, άλλες χώρες θα βρεθούν στη θέση μας»

«Έχω πει στους ξένους ηγέτες ότι εάν το Ισραήλ δεν κερδίσει, οι χώρες τους θα είναι οι επόμενες. Αλλά το Ισραήλ θα κερδίσει» διεμήνυσε ο Νετανιάχου,

Είπε επίσης ότι μιλά τακτικά με τον Τζο Μπάιντεν και ορκίστηκε «το Ισραήλ να καταστρέψει «τις στρατιωτικές και κυβερνητικές δυνατότητες της Χαμάς». «Η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ» τόνισε.

Τέλος, κάλεσε για μια ακόμα φορά τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν νότια και αρνήθηκε να επιτραπεί η είσοδος καυσίμων στη Γάζα.

«Θα πολεμήσουμε μαζί, και με τη βοήθεια του Θεού, θα νικήσουμε μαζί» κατέληξε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ