H Μόρια έγινε έργο και συγκλονίζει στο εξωτερικό!

H Μόρια έγινε έργο και συγκλονίζει στο εξωτερικό!

Το θέατρο Gayarre στην Παμπλόνα της Ισπανίας παρουσιάζει τη «Μόρια», ως την «κόλαση για τους πρόσφυγες στη Λέσβο»

Την έχουμε θάψει στη δίνη της στυγνής καθημερινότητας. Η Μόρια όμως είναι ένα στίγμα για την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό «πολιτισμό». Πολλοί είναι εκείνοι που (σωστά) δεν ξεχνούν. Το δράμα των προσφύγων έγινε παράσταση στο εξωτερικό με το ίδιο όνομα.

Όπως αναφέρει η Diario De Navarra: «Η Μόρια είναι έργο για να καταγγείλει τις απάνθρωπες συνθήκες που ζουν εκεί οι πρόσφυγες. Με βάση μαρτυρίες από τον προσφυγικό καταυλισμό, παρουσιάζεται στο θέατρο Gayarre της Παμπλόνα το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου η Moria.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ με τη χειρόγραφη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου – Από ποιους αμφισβητείται (Video)

Είναι μια καθηλωτική θεατρική παράσταση για την καταγγελία των συνθηκών υποδοχής των προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Teatrodix Phestibal 2023 και Teatro Gayarre. Είναι ένα διαδραστικό έργο στο οποίο το κοινό θα μπορέσει να ζήσει από πρώτο χέρι την εμπειρία του πρόσφυγα στην Ευρώπη».

To ίδιο το θέατρο στην ιστοσελίδα του αναφέρει για την παράσταση:

«Στο έργο, παραγωγής της εταιρείας Unahoramenos productions, πρωταγωνιστούν οι Marta Viera και Andrea Zoghbi και έχει ως κύρια στοιχεία την κοινωνική καταγγελία και τη δημοσιογραφική έρευνα, που προσθέτουν σκηνική καινοτομία. Επιπλέον, το έργο αυτό βραβεύτηκε το 2022 με το βραβείο Max για το καλύτερο Παραγωγικές Εργασίες.

Θα ήταν διαφορετικός ο τρόπος που βλέπουμε την πραγματικότητα αν για μια στιγμή στη ζωή μας ήμασταν μέρος της; Το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Gayarre Theatre και του Teatrodix Phestioval 2023, η εταιρεία των Καναρίων Νήσων Unahoramenos Producciones παρουσιάζει τη «Moria» στο Κολοσσαίο της Παμπλόνα, μια καθηλωτική θεατρική πρόταση στην οποία το κοινό θα βυθίσθεί στην ιστορία δύο προσφύγων και των αντίστοιχων οικογενειών τους που δεν είχαν άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουν τις χώρες καταγωγής τους για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Η δραματουργία του μοντάζ βασίζεται σε πραγματικές μαρτυρίες που γυρίστηκαν στο στρατόπεδο που δίνει το όνομά της σε αυτή τη σκηνική παραγωγή, που διαδραματίσθηκε μεταξύ 2013 και 2020 στο νησί της Λέσβου στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ