Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι πλέον, στα μάτια του κόσμου, μία χώρα που σκοτώνει μωρά

Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι πλέον, στα μάτια του κόσμου, μία χώρα που σκοτώνει μωρά

Κλειδί η Τουρκία για την επίλυση της σύγκρουσης - «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»

Για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφοντας από το Ριάντ και την έκτακτη κοινή σύνοδο Αραβικού Συνδέσμου-Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, τονίζοντας ότι «στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, το Ισραήλ είναι πλέον μια χώρα που σκοτώνει μωρά».

Όπως είπε, η Τουρκία παραμένει βασικός παράγοντας για την επίλυση περιφερειακών κρίσεων, μεταξύ των οποίων και αυτή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

«Η Παλαιστίνη, η οποία παλεύει για την ίδια της την ύπαρξη, υφίσταται μια ανείπωτη καταπίεση, εδώ και 36 ημέρες. Πολίτες στη Γάζα χάνουν τη ζωή τους από τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους. Το Ισραήλ, μπροστά στα μάτια του κόσμου, διαπράττει εγκλήματα πολέμου στοχεύοντας νοσοκομεία, σχολεία και χώρους λατρείας χωρίς διακρίσεις. Στοχεύουν ασθενοφόρα που μεταφέρουν ασθενείς και νεκρούς και προσφυγικούς καταυλισμούς. Και οι δυτικές χώρες παρακολουθούν αυτή τη βαρβαρότητα» είπε ο Ερντογάν.

συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τη Daily Sabah και αναφέρθηκε στις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλει από τις 7 Οκτωβρίου και στην παροχή από την Τουρκία ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

«Δυσλειτουργικό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ»

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένη δράση απέναντι στις σφαγές στη Γάζα. »Αλλά για άλλη μια φορά, βλέπουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι δυσλειτουργικό» είπε, ενώ χαιρέτισε τις 121 χώρες που ψήφισαν ναι στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 27 Οκτωβρίου για κατάπαυση του πυρός και παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας χωρίς όρους.

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»

«Η ΕΕ θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, όπως ακριβώς κάνει και το Ισραήλ. Εμείς δεν θεωρούμε τη Χαμάς ως τέτοια. Η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα. Αυτοί θέλουν να την αναγνωρίσουμε ως τρομοκρατική ομάδα. Όχι, δεν είναι. Είναι άνθρωποι που αγωνίζονται για τα εδάφη τους» τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ