CONDΕ ΝAST TRAVELER: Ραμπάτ, καλύτερη πόλη να επισκεφθεί κανείς το 2024

CONDΕ ΝAST TRAVELER: Ραμπάτ, καλύτερη πόλη να επισκεφθεί κανείς το 2024

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Condé Nast Traveler, ανέδειξε την πρωτεύουσα του Μαρόκου ως την «καλύτερη πόλη να επισκεφθεί κανείς στην Αφρική το 2024».

Το αμερικανικό περιοδικό Condé Nast Traveler δημοσίευσε, στις 15 Νοεμβρίου, τον οδηγό του για τα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2024. Σε αυτή την κατάταξη, το Ραμπάτ, η πρωτεύουσα του Βασιλείου του Μαρόκου, αναδείχθηκε ως «η καλύτερη πόλη να επισκεφθεί κανείς στην Αφρική το 2024».

Ραμπάτ «City of Lights», λοιπόν, ως ο καλύτερος προορισμός στην Αφρική το 2024, και το διάσημο αμερικανικό περιοδικό τεκμηριώνει την επιλογή του με σειρά επιχειρημάτων, όπως ενδιαφέροντα φεστιβάλ μουσικής, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πολυτελή ξενοδοχεία, κ. ά. Το Ραμπάτ, η πρωτεύουσα του Μαρόκου διαθέτει όλα τα παραπάνω, και όχι μόνο, ενώ το 2024 θα τονώσει τον τουρισμό και την οικονομία του Βασιλείου χάρη σε καινοτόμα πρότζεκτ, τονίζει το Condé Nast Traveler.

Διαβάστε επίσης: Το «όχι» στα 5.000.000 της Ατλέτικο Μινέιρο για τον Σκάρπα, το «θέλω να μείνω» του Βραζιλιάνου και η δέσμευση για… βελτίωση

Σύμφωνα με το περιοδικό, παρότι η μαροκινή πρωτεύουσα είναι μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις της χώρας, οι τουρίστες μοιάζουν να το αγνοούν και να προσελκύονται από την ιστορική ομορφιά του Μαρακές, της Φεζ ή της Ταγγέρης. Κάτι που ίσως αλλάξει φέτος, μια και η πόλη επανεφευρίσκει τον εαυτό της πολιτιστικά και καλλιτεχνικά.
Ένα από τα αξιοθέατα της βασιλικής πρωτεύουσας είναι ο νέος Πύργος Μοχάμεντ ΣΤ’, σχεδιασμένος να λάβει πιστοποίηση LEED Gold και HQE, αλλά και να είναι το ψηλότερο και μοναδικό κτίριο του είδους του στην Αφρική.

Πολύ κοντά στον Πύργο, το νέο Grand Théâtre (Μεγάλο Θέατρο) του Ραμπάτ, ένα αριστούργημα της γνωστής αρχιτεκτόνα Ζάχα Χαντίντ που περιλαμβάνει ένα θέατρο 1.800 θέσεων, έναν χώρο πειραματικών παραστάσεων και ένα αμφιθέατρο 7.000 ατόμων, καθώς και χώρους πρασίνου και εστιατόριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αίθουσα θεάτρου στην Αφρική και τον αραβικό κόσμο, η οποία θα φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, συμφωνικές ορχήστρες, μπαλέτα, όπερες και φιλαρμονικές.

Το καλοκαίρι του 2024 θα επανέλθει και το φεστιβάλ Mawazine, το μεγαλύτερο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός της Αφρικής, το οποίο είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας COVID-19. Στο παρελθόν, είχε φιλοξενήσει διάσημους καλλιτέχνες, όπως η Ριάνα και η Μαράια Κάρεϊ.

Ένα ακόμη ατού της λαμπερής μαροκινής πρωτεύουσας, το άνοιγμα πολλών πολυτελών ξενοδοχείων και πολυτελών χώρων, όπως το νέο Fairmont La Marina Rabat Salé, το Conrad Rabat Arzana, το Four Seasons Hotel Rabat στο Kasr Al Bahr, αλλά και το πρότζεκτ Ritz-Carlton Rabat Dar Es Salam. Το Ραμπάτ προσφέρει επίσης καινοτόμες γαστρονομικές εμπειρίες και αξέχαστη διαμονή σε μια φιλόξενη πόλη.

Χάρη στα δυνατά του σημεία, το Ραμπάτ ξεπέρασε τους ανταγωνιστές του από χώρες όπως η Νότια Αφρική, η Κένυα, η Μποτσουάνα, η Μοζαμβίκη, η Γκάνα, η Ρουάντα, ο Μαυρίκιος, η Μαδαγασκάρη και η Σιέρα Λεόνε, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του Προορισμού Αφρική ως «Καλύτερη Πόλη 2024».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ