Ομολόγησε τις επιθέσεις ο «δράκος» των Εξαρχείων – Είχε συλληφθεί για επεισόδια στις 17 Νοέμβρη

Ομολόγησε τις επιθέσεις ο «δράκος» των Εξαρχείων – Είχε συλληφθεί για επεισόδια στις 17 Νοέμβρη

Παραλείψεις και λάθος χειρισμοί αποκαλύπτονται στην υπόθεση του 23χρονου που κυκλοφορούσε ελεύθερος - Γιατί συνέχισε απτόητος τις επιθέσεις μετά της 17 Νοεμβρίου

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του «δράκου» των Εξαρχείων έρχονται στο φως της δημοσιότητας που εκθέτουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 23χρονος είχε συλληφθεί το βράδυ της Παρασκευής, 17 Νοεμβρίου, ημέρα επετείου του Πολυτεχνείου, για επεισόδια στην περιοχή του Ψυρρή.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: O Πετρούσεφ, ο μάνατζερ κλειδί, ο Ντόρσεϊ και το επόμενο «διπλό» χτύπημα

Οδηγήθηκε στο ΑΤ και αφέθηκε ελεύθερος
Συγκεκριμένα πολίτες είχαν καταγγείλει στην Αστυνομία ότι ένα άτομο προκαλούσε φθορές σπάζοντας τζάμια και ξηλώνοντας φρεάτια κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ Μοναστηράκι .

Από το καλοκαίρι ο 23χρονος είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους ωστόσο συνέχιζε να κυκλοφορεί ελεύθερος

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που εντόπισαν τον νεαρό και τον οδήγησαν στο ΑΤ Ακροπόλεως. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα πριν, το απόγευμα της 16 Νοεμβρίου, ο 23χρονος είχε επιτεθεί σε μια γιατρό σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη όπου αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο ασανσέρ.

Συνέχισε τις επιθέσεις
Στη συνέχεια αφού αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, έκανε νέα επίθεση το μεσημέρι του Σαββάτου, 18 Νοεμβρίου, εις βάρος 13χρονης και άλλες δύο επιθέσεις στις 20 Νοεμβρίου

Ο 23χρονος όπως διαπιστώθηκε είχε αποφυλακιστεί από το καλοκαίρι με περιοριστικούς όρους τους οποίους δεν τηρούσε και θα έπρεπε να είχε κηρυχθεί καταζητούμενος.

Αν είχε συμβεί αυτό, κατά τη σύλληψή του βράδυ της 17 Νοεμβρίου, θα χτυπούσε «κόκκινο» στις αστυνομικές Αρχές και δεν θα τον άφηναν ελεύθερο μετά από λίγες ώρες συνεχίζοντας τις σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες.

Ομολόγησε τις πράξεις του
Ο 23χρονος σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς τις 6 επιθέσεις που έκανε τις οποίες και περιέγραψε αναλυτικά.

Ένα βασικό ερώτημα που κλήθηκαν να αναλύσουν οι αστυνομικοί είναι γιατί έκανε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πυκνές επιθέσεις, τις τελευταίες ημέρες πριν συλληφθεί.

Η απάντηση που δίνουν είναι ότι άρχισε τις επιθέσεις τον Οκτώβριο στην Γλυφάδα γιατί μέχρι τότε φοβόταν να μη συλληφθεί και να οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή, μιας και είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο.

Από εκεί και πέρα κάνει άλλη μια επίθεση τις 15 Νοεμβρίου και όταν βλέπει ότι συλλαμβάνεται στις 17 Νοεμβρίου και αφήνετε ελεύθερος, καταλαβαίνει ότι δεν τον γνωρίζουν οι Αρχές και άρα πιστεύει ότι δεν έχει κίνδυνο να συλληφθεί ξανά.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος βρίσκεται 8 χρόνια στην Ελλάδα και έχει εισέλθει στη χώρα μέσω Τουρκίας στη Μυτιλήνη.

Είχε συλληφθεί στο παρελθόν και για κλοπές και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Καρατομήθηκε ο διοικητής του ΤΑ

Ο 23χρονος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2023 αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του με τον περιοριστικό όρο να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του δηλαδή στο ΑΤ Ωρωπού.

Όπως φαίνεται ο 23χρονος δεν έδωσε ποτέ το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα και δεν κηρύχθηκε καταζητούμενος όπως θα έπρεπε.

Για τον λόγο αυτό όπως έγινε γνωστό «ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια».

Παράλληλα ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ