Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Οι δύο καταδικασθέντες εκτίουν ποινή ισοβίων και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη η οποία είχε μαρτυρικό τέλος στα χέρια τους.

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε το 2018 στη Ρόδο, ζητώντας χρηματική αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή (24/11) ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευάγγελος Γκιουγκής κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αγωγή αδικοπραξίας σε βάρος των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο δικηγόρος, Ευάγγελος Γκιουγκής, ανέφερε ότι η αποζημίωση των 980.000 ευρώ για τη δολοφονία της φοιτήτριας ζητείται για την ψυχική οδύνη των συγγενών.

Οι δύο καταδικασθέντες ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής εκτίουν ποινή ισοβίων και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη η οποία είχε μαρτυρικό τέλος στα χέρια τους.

«Οι τσιρίδες και τα ουρλιαχτά του παιδιού μου σκίζανε τον ουρανό»

Πριν από μερικές ημέρες  η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε ζητώντας δικαιοσύνη για το παιδί της και ξαναφέρνοντας στο μυαλό της τη στυγερή δολοφονία του σπλάχνου της.

«Ζητάνε Άρειο Πάγο; Εξουθένωσαν το παιδί μου. Το χτύπησαν, το πολτοποίησαν, το στραγγάλισαν, το βιάσανε. Έλεγε το παιδί ‘πήγαινέ με στο νοσοκομείο’ στον Αλβανό και δεν την άφηναν να κοιταχτεί στον καθρέφτη, γιατί ήταν με τα αίματα. Μετά την έδεσαν και την τραβούσαν σαν σάκο του μποξ και την πέταξαν ζωντανή, χωρίς ενσυναίσθηση και χωρίς να πει ένας από τους δύο ‘τι κάνουμε;’. Οι τελευταίες κουβέντες του παιδιού μου ήταν ‘αλήτες, θα σας βρει ο μπαμπάς μου’», είπε χαρακτηριστικά ξεσπώντας σε δάκρυα η κυρία Κούλα Αρμουτίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τους δολοφόνους και βιαστές της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δεν τη θέλω τη συγγνώμη τους. Δεν είπαν λέξη για το χαμό του παιδιού μου. Οι άνθρωποι δεν έχουν καλλιέργεια ψυχής. Τίποτα δεν έχουν. Αυτοί έμαθαν με τα λεφτά και τις διασυνδέσεις τους. Έχουν δικηγόρους, έχουν παράδες…», συνέχισε.

«Οι τσιρίδες και τα ουρλιαχτά του παιδιού μου σκίζανε τον ουρανό. Τον πόνο μου δεν μπορεί να τον αντέξει κανείς, μόνο μάνες που έχουν χάσει παιδιά», είπε ακόμα συγκλονίζοντας η μητέρα της Ελένης για το βράδυ της δολοφονίας της.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

«Τα ισόβια είναι μια κοροϊδία. Να μας πουν πόσο κοστολογούν τη ζωή ενός αδικοχαμένου παιδιού. Να συμπεριλάβουν τον όρο γυναικοκτονία και οικογενειοκτονία στους ποινικούς κώδικες. Εγώ και ο πατέρας της είμαστε πεθαμένοι – ζωντανοί. Το κράτος δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό το παιδί» ξεσπά ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία και τα ισόβια να είναι ισόβια.

Τέλος, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, φωνάζοντας πως αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, όταν πήγε να καταγγείλει τον πρώτο βιασμό της στη Ρόδο, η κόρη της θα ήταν ζωντανή.

«Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων»

«Με πιάνουν τα γέλια όταν μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε;» ανέφερε από την πλευρά του πριν από μερικές ημέρες, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφερόμενος στην αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου των δύο καταδικασθέντων για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας.

«Αυτά τα δύο μπουμπούκια ήταν γνωστά στην κοινωνία της Ρόδου», προσέθεσε.

«Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τους Άρειος Πάγος για τους εγκληματίες, αλλά, όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση. Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος. Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας», προσέθεσε ο τραγικός πατέρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ