Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως «ξετρύπωσε» 800 τούνελ της Χαμάς στη Γάζα

Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως «ξετρύπωσε» 800 τούνελ της Χαμάς στη Γάζα

«Τα φρεάτια των τούνελ εντοπίστηκαν σε περιοχές αμάχων», ισχυρίζεται ο στρατός του Ισραήλ, ενώ πολλά βρίσκονταν κοντά ή μέσα σε σχολεία, νηπιαγωγεία, τζαμιά και παιδικές χαρές

Τα στρατεύματα του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι έχουν ανακαλύψει περισσότερα από 800 φρεάτια τούνελ στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης με στόχο την παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς, που ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι περίπου 500 από αυτά έχουν ήδη καταστραφεί, είτε με την πυροδότηση εκρηκτικών στο εσωτερικό τους, είτε με τη σφράγισή τους.

Η παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς έλεγε πριν από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που μετράει ήδη οκτώ εβδομάδες, ότι έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα με τούνελ – ένα δίκτυο που σε έκταση συγκρίνεται με το σύστημα του υπόγειου σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης – για προστασία, τα οποία χρησιμοποιεί και ως επιχειρησιακή βάση.

Αυτό τα κατέστησε πρωταρχικούς στόχους για τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, με διαπεραστικά πυρομαχικά και μηχανικούς του στρατού που χρησιμοποιούν ρομπότ για χαρτογράφηση ή εκρηκτικό ζελέ, το οποίο μπορεί να διασκορπιστεί στα περάσματα των τούνελ.

«Σε σχολεία, τζαμιά και παιδικές χαρές τα τούνελ»

«Τα φρεάτια των τούνελ εντοπίστηκαν σε περιοχές αμάχων, πολλά εκ των οποίων βρίσκονταν κοντά ή μέσα σε κτίρια όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, τζαμιά και παιδικές χαρές», αναφέρει σε σημερινή του (3/12) ανακοίνωση ο στρατός.

Σύμφωνα με τις IDF, πολλές από τις σήραγγες συνδέουν τα «στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία» της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έχει επίσης καταστρέψει σήραγγες εκατοντάδων χιλιομέτρων, εκτός από τα φρεάτια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ