Και οι πέντε επιχειρηματίες του Ερντογάν είναι υπέροχοι για το… Τελ Αβίβ

Και οι πέντε επιχειρηματίες του Ερντογάν είναι υπέροχοι για το… Τελ Αβίβ

Η αγαπημένη «συμμορία των πέντε» για Ερντογάν και Νετανιάχου

Επίσημα το Ισραήλ απέσυρε τους διπλωμάτες του από την Τουρκία, οι τουρκικές υπηρεσίες προειδοποιούν το Ισραήλ ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με «σοβαρές συνέπειες», εάν καταδιώξει στελέχη της Χαμάς και η αντι-ισραηλινή ρητορική της Άγκυρας δεν λέει να κοπάσει.

Έχουν όμως κοπεί όλοι οι δεσμοί Άγκυρας και Τελ Αβίβ;

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μετίν Τζιχάν, τον οποίο επικαλείται το Turkish Minute, ορισμένες εταιρείες -γνωστές για τους δεσμούς τους με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και για μεγάλες κρατικές συμβάσεις- συνεχίζουν να συνεργάζονται με το Ισραήλ.

Σύμφωνα, με ανάρτηση του δημοσιογράφου στο X, όπου μοιράστηκε λεπτομέρειες της έρευνάς του για τις εμπορικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, από τις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης τουρκικοί κολοσσοί συνεχίζουν τη στενή συνεργασία τους με το Ισραήλ.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος -επικαλούμενος στοιχεία από ανοιχτές πηγές- δίνει τα ονόματα πέντε εταιρειών των Limak Holding, MNG Holding, Kolin Holding, Kalyon Construction και Cengiz Holding οι οποίες, όπως καταγγέλλει, φέρονται να συνεχίζουν κανονικά τα παρε-δώσε με το Τελ Αβίβ.

«Από τη συμμορία των πέντε: Η Limak Holding δανείζει το λιμάνι της για αποστολές στο Ισραήλ. Η MNG Holding πραγματοποιεί καθημερινές αποστολές μέσω φορτηγών αεροπλάνων. Η Kolin Holding παρέχει υπηρεσίες ναυπηγείου σε ισραηλινό κυβερνητικό δεξαμενόπλοιο. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Γάζα βομβαρδίζεται» έγραψε ο Τζιχάν.

Ο πρόεδρος της Cengiz Holding, Mehmet Cengiz, ο διευθύνων σύμβουλος της Limak Holding, Nihat Özdemir, ο πρόεδρος της MNG Holding, Mehmet Nazif Günal, ο διευθύνων σύμβουλος της Kolin Construction, Naci Koloğlu και ο πρόεδρος της Kalyon Construction, Cemal Kalyoncu, αναφέρονται από τα τουρκικά κόμματα της αντιπολίτευσης ως η «συμμορία των πέντε» επειδή κέρδισαν σχεδόν όλους τους κρατικούς μεγάλους διαγωνισμούς επί Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο Τζιχάν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις αποστολές από εταιρείες που συνδέονται με τον γιο του προέδρου, Μπουράκ Ερντογάν, και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, Ερκάμ Γιλντιρίμ.

Αυτές οι αποστολές χρησιμοποιούν μερικές φορές το λιμάνι του İskenderun, το οποίο διαχειρίζεται η Limak Holding, μια από τις επιχειρήσεις που αναφέρει ο Τζιχάν.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ο δημοσιοσγράφος επικαλούμενος δεδομένα διαδικτυακής θαλάσσιας παρακολούθησης, είπε ότι το υπό σημαία Μάλτας πετρελαιοφόρο Χρυσοπηγή, ιδιοκτησίας της ισραηλινής κυβερνητικής εταιρείας BAZAN, παλαιότερα γνωστή ως Oil Refineries Ltd, ελλιμενίστηκε σε ένα τουρκικό ναυπηγείο ιδιοκτησίας της εταιρείας Sefine Shipyard, με έχει διευθύνοντα σύμβουλο τον Kolin Koloğlu.

Σημειώνεται ότι ο Τζιχάν, είχε αποκάλυψε επίσης ότι αεροπλάνα φορτίου MNG πραγματοποιούσαν καθημερινά ταξίδια από και προς το Ισραήλ ενώ στις 11 Νοεμβρίου, ανέφερε ότι 253 πλοία έχουν αποπλεύσει από τη Τουρκία στο Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου, μεταφέροντας φορτία όπως αργό πετρέλαιο, καύσιμα, σίδηρο και χάλυβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ