Νεκροί οι μισοί διοικητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, λέει το Ισραήλ

Νεκροί οι μισοί διοικητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, λέει το Ισραήλ

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χαμάς χάνει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε χθες Τρίτη το βράδυ πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του σκότωσαν περίπου τους μισούς από τους διοικητές μονάδων της Χαμάς κατά τη διάρκεια των αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων που διεξάγουν στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου.

Ο στρατός του Ισραήλ κάνει την υπόθεση πως η Χαμάς έχει συνολικά 24 μονάδες που πολεμούν στη Γάζα, μιλά για «τάγματα», με περίπου 1.000 μέλη το καθένα.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη ομιλία του Καρβαλιάλ, ο Αλβες, ο Μουρίνιο, οι τίτλοι και ο σεβασμός στο ρόστερ…

Φωτογραφία των νεκρών διοικητών έδωσαν οι IDF

Σύντομα, δεν θα υπάρχει ούτε μια από αυτές τις μονάδες ικανή να απειλήσει το Ισραήλ, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, ο οποίος εκφράστηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χαμάς σταδιακά χάνει τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε θα συγχωρήσουμε»
«Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε θα συγχωρήσουμε», είπε ο κ. Νετανιάχου, δυο μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς με έναυσμα την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Η σχετική ανάρτηση των IDF:

Ο ισραηλινός στρατός λέει πως δρα στη νότια Λωρίδα της Γάζας από χθες, ιδίως στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, τη Χαν Γιούνις.

Ο κ. Νετανιάχου καταφέρθηκε εξάλλου εναντίον διεθνών οργανώσεων υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ΟΗΕ διότι κατ’ αυτόν δεν καταγγέλλουν τα σεξουαλικά εγκλήματα μελών της Χαμάς σε βάρος γυναικών.

Νωρίτερα χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ομήρους που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανακωχής και συγγενείς τους, ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε σε δημοσιογράφους πως άκουσε, «όπως και εκείνοι», φρικιαστικές αφηγήσεις για βιασμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ