Ισραήλ – Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος για εξάλειψη της Χαμάς» θα συνεχιστεί

Ισραήλ – Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος για εξάλειψη της Χαμάς» θα συνεχιστεί

«Πρέπει να αυξήσουμε την πίεση, το δίκτυο της Χαμάς καταρρέει» δήλωσε ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί - Σχεδόν 18.000 οι νεκροί από την έναρξη του πολέμου

Ο «δίκαιος πόλεμος» που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαιρετίζοντας «τη σωστή στάση που κράτησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Άλλες χώρες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν από την μία πλευρά την εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη να ζητούν τον τερματισμό του πολέμου, κάτι που θα εμπόδιζε την εξάλειψη της Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου την επομένη του αμερικανικού βέτο σε ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Συνεπώς, το Ισραήλ θα συνεχίσει τον δίκαιο πόλεμο για την εξάλειψη της Χαμάς», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Επιδιώκουν τον αφανισμό της Χαμάς

Η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας οδηγεί στο θάνατο και την παράδοση πολλών μαχητών της Χαμάς της οποίας το «δίκτυο καταρρέει», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, καλώντας για «αύξηση της στρατιωτικής πίεσης» στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Χαλεβί κατά τη διάρκεια τελετής στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ.

Πάνω από 7.000 Παλαιστίνιους μαχητές δίνει νεκρούς το Ισραήλ

Περισσότεροι από 7.000 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ.

«Πρόκειται για μια ελάχιστη εκτίμηση», δήλωσε ο Τζάτσι Χανέγκμπι σε συνέντευξή του στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

«Ο αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, γιατί δεν γνωρίζουμε τα πάντα κάτω από μέρη που κατέρρευσαν, σε σήραγγες και αλλού. Αλλά αυτή είναι η συντηρητική εκτίμηση», είπε.

Σχεδόν 18.000 νεκρούς δηλώνει η Χαμάς

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής οργάνωσης μαχητών Χαμάς με νεότερο απολογισμό ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 17.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 48.780 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Η κυβέρνηση της Χαμάς, η οποία κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα από το 2007, εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και τραυματιών είναι πολύ μεγαλύτερος, με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες διάσωσης και τις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις βομβαρδισμένες περιοχές για να απελευθερώσουν θύματα και να εντοπίσουν σορούς ανθρώπων από τα ερείπια.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έχει αναφέρει ότι το 70% των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ