Στον εισαγγελέα ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό – «Προσπαθούσα να προστατευτώ»

Στον εισαγγελέα ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό – «Προσπαθούσα να προστατευτώ»

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες της άγριας δολοφονίας του 32χρονου αστυνομικού με μια μαχαιριά στον λαιμό από τον 44χρονο Νορβηγό μέσα σε νυχτερινό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης θα οδηγηθεί σήμερα ο 44χρονος άνδρας από τη Νορβηγία, που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μπαρ στην οδό Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης της δολοφονίας του αστυνομικού ζει εδώ και περίπου εννιά χρόνια στην Ελλάδα, ενώ όπως σημείωσε κάτοικος της περιοχής, ήταν τακτικός θαμώνας του μπαρ της Θεσσαλονίκης. Παλαιότερα είχε δημιουργήσει ξανά προβλήματα, γιατί μεθούσε και προκαλούσε φασαρίες.

Διαβάστε επίσης: Η «παγίδα», το πάθημα της Μπαρτσελόνα και ο υποψιασμένος Ολυμπιακός (vids)

Ο 44χρονος παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Πάνω στην κουβέντα ο 44χρονος φέρεται να είπε ότι «η Ελλάδα είναι ένα μπ***ο»

Κατά πληροφορίες, ο δράστης ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και φαίνεται πως ήταν γνωστός πελάτης στο κατάστημα. Το φονικό έγινε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα και, σύμφωνα με μαρτυρίες, προηγήθηκε διαπληκτισμός του 44χρονου με τον κουμπάρο του αστυνομικού.

Ο Νορβηγός έβγαλε μαχαίρι τον κουμπάρο στο πόδι και τότε επενέβη ο 32χρονος, που διασκέδαζε εκτός υπηρεσίας στο ίδιο μπαρ, με συνέπεια να δεχθεί επίθεση με το ίδιο μαχαίρι.

Ο αστυνομικός που υπηρετούσε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., υπέστη τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα, ενώ ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ειδοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί που βρίσκονταν σε διπλανό κτίριο, όπου είναι η έδρα των ΜΑΤ, και συνέλαβαν τον δράστη.

Ο μοιραίος καβγάς
Αυτό που εξετάζει η Αστυνομία είναι αν ο 44χρονος είναι οπαδός κάποιας ακραίας ή εξτρεμιστικής ιδεολογίας που στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει ο διαπληκτισμός που κατέληξε στη δολοφονία.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA οι αστυνομικοί και ο 44χρονος Νορβηγός κάθονταν σε διπλανά τραπέζια και όλα δείχνουν πως υπήρξε διένεξη μεταξύ τους.

Οι πληροφορίες της Αστυνομίας λένε πως η διένεξη ξεκίνησε γύρω από μία συζήτηση για θέματα ασφαλείας, για τη δράση των αστυνομικών και για το ποια χώρα είναι περισσότερο ασφαλής.

Πάνω στην κουβέντα ο 44χρονος φέρεται να είπε ότι «η Ελλάδα είναι ένα μπ***ο».

Ακολούθησε προστριβή, με τον κουμπάρο του αστυνομικού να φωνάζει πως τον μαχαίρωσε στο πόδι

Ο 32χρονος αστυνομικός αντέδρασε, και βγήκε έξω να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του αφού ακριβώς δίπλα στο μπαρ βρίσκεται η έδρα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος αστυνομικός επέστρεψε στο μαγαζί δέχτηκε επίθεση από τον Νορβηγό και το φονικό χτύπημα στον λαιμό.

«Είχα πιει»
Σύμφωνα με το Voria.gr, στις εξηγήσεις που έδωσε ανέφερε ότι δεν θυμόταν τι ακριβώς έγινε στο αιματηρό επεισόδιο τα ξημερώματα στο μπαρ της Κατσιμίδη. Φέρεται να είπε ότι λόγω της κατάστασης της ψυχικής του υγείας και της κατανάλωσης αλκοόλ δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβη, αν και ισχυρίστηκε πως «προσπαθούσα να προστατέψω τον εαυτό μου».

Ο 44χρονος Νορβηγός αναμένεται αύριο το πρωί να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. «Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, δεν γνώριζε καν τον θάνατο του θύματος μέχρι που ενημερώθηκε για την κατηγορία σήμερα το απόγευμα, όλα έγιναν στο πλαίσιο ενός καβγά όπου μάλιστα το θύμα του επιτέθηκε», είπε από την πλευρά του στη Voria.gr ο συνήγορος του 44χρονου Θοδωρής Καραγιάννης, ο οποίος συναντήθηκε το βράδυ με τον εντολέα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ