Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από το ΑΠΘ μετά την πορεία των φοιτητών

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από το ΑΠΘ μετά την πορεία των φοιτητών

Πέτρες και πυροτεχνήματα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με χημικά.

Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά τη λήξη της πορείας φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την πρωινή επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που αποσπάστηκαν από την πορεία, επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ, πετώντας πέτρες και πυροτεχνήματα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα.

Διαβάστε επίσης: Οι «τανάλιες» του Μπαρτζώκα έκαναν θαύματα

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά την επίθεση, οι κουκουλοφόροι, επέστρεψαν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου και επιτέθηκαν εκ νέου στη διμοιρία.

Επέμβαση της αστυνομίας και εκ νέου κατάληψη της Νομικής Σχολής

Νωρίτερα, η Πρυτανική Αρχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν ανέλαβε την ευθύνη για την πρωινή επέμβαση των ΜΑΤ στο κτίριο της Νομικής Σχολής σημειώνοντας πως «ουδεμία εμπλοκή είχε» όταν λίγο νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε (ΣΚΑΪ) ότι ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος, Παναγιώτης Γκλαβίνης, είχε ζητήσει την λήξη της κατάληψης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης από δυνάμεις της Αστυνομίας, επισημαίνεται πως: «Η Πρυτανική Αρχή του ΑΠΘ ουδεμία εμπλοκή είχε στην επέμβαση που έγινε για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής Σχολής».

Γενική Συνέλευση και νέα απόφαση για κατάληψη από τους φοιτητές

Σημειώνεται ότι δυνάμεις των ΜΑΤ, περίπου στις 05:30 π.μ., μπήκαν στο κτίριο με σκοπό να βάλουν τέλος στην κατάληψη που λαμβάνει χωρά εδώ και δύο περίπου δύο εβδομάδες από τους φοιτητές που εναντιώνονται στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Αμέσως μετά την αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από το πανεπιστήμιο ομάδα φοιτητών εισήλθε και πάλι στο κτίριο προχωρώντας εκ νέου σε κατάληψη.  Μετά από νέα γενική συνέλευση αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης για μία εβδομάδα ακόμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ενημερώθηκαν από την κοσμητεία, πως ακυρώνονται οι εξετάσεις με φυσική παρουσία στη Νομική του ΑΠΘ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ