«Εύστοχη» η παρέμβαση Τσίπρα λένε οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ – Αποδυναμωμένο το κόμμα από το συνέδριο

«Εύστοχη» η παρέμβαση Τσίπρα λένε οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ – Αποδυναμωμένο το κόμμα από το συνέδριο

Τι απαντούν οι ψηφοφόροι στη δημοσκόπηση της MRB στο ερώτημα αν πρέπει να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ

Το «θυελλώδες» συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την απόφαση, τελικά, να παραμείνει πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς να προσφύγουν πάλι σε εσωκομματικές κάλπες, σχολιάζουν οι πολίτες στη νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα μάτια του γενικού πληθυσμού, η παρέμβαση Τσίπρα στο «παρά πέντε» του συνεδρίου θεωρείται «άστοχη», ενώ αντίθετα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειονότητά τους, κρίνουν πως ήταν «εύστοχη».

Διαβάστε επίσης: Κύριος ο Μπαρτζώκας: Έκανε το τραπέζι στην ομάδα με… σούσι (pic)

Παράλληλα, τόσο οι ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και οι υπόλοιποι πολίτες, που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, απάντησαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το επεισοδιακό συνέδριο.

Ειδικότερα, το 50,3% απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το θυελλώδες συνέδριο, ενώ το 13,6% απαντά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνει ισχυρότερο. Το 24,1% εκτιμά πως τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια.

Ως προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 41,2% θεωρεί πως το κόμμα βγαίνει αποδυναμωμένο, ενώ το 32% πως βγαίνει ισχυρότερο.

Παράλληλα, το 47,2% θεωρεί άστοχη την παρέμβαση Τσίπρα πριν το συνέδριο, ενώ το 30,8% την θεωρεί εύστοχη.

Αντίθετα, το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, θεωρεί εύστοχη την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και το 37,1% τη θεωρεί άστοχη.

Το 42,7% ζητεί να κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 34,7% θεωρεί πως πρέπει να κριθεί από τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Αντίστοιχα, το 51,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να κριθεί ο πρόεδρος μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 40,9% μετά τις ευρωεκλογές.

Κάθετα αντίθετοι οι ψηφοφόροι με την αλλαγή ονόματος

Κατηγορηματικά αντίθετοι δηλώνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 53,7%, με την ενδεχόμενη αλλαγή ονόματος του κόμματός, ενώ το 15,8% τη βλέπει θετικά.

Τέλος, το 53,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει κεντροαριστερή πορεία, το 30,5% θέλει το κόμμα να μετατοπιστεί προς την αριστερά, ενώ το 5,3% ζητεί στροφή προς το κέντρο.

Δεύτερος ο Κασσελάκης με… χαοτική διαφορά από τον πρώτο Μητσοτάκη

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται δεύτερος (7,7%), μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη (28,9%), στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι τους χωρίζει η… άβυσσος των 20 μονάδων και κάτι.

Τρίτη θέση στις ευρωεκλογές

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου με χαμηλό ποσοστό της τάξης του 8,8%, πίσω από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ (9,7) και με τη ΝΔ να διατηρεί την πρωτιά με 28%.

Παρόμοια είναι η εικόνα και με την αναγωγή επί των έγκυρων, όπου η ΝΔ είναι πρώτη με 36,2%, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 12,5% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,4%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ