Σε εξέλιξη ο 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών – Αθλητές τρέχουν στη μνήμη των θυμάτων

Σε εξέλιξη ο 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών – Αθλητές τρέχουν στη μνήμη των θυμάτων

Eκατοντάδες δρομείς διανύουν μία απόσταση 30χλμ. και τερματίζουν στο «σημείο μηδέν». Εκεί που τα δύο τρένα συγκρούστηκαν και παρέσυραν στο θάνατο τους συνανθρώπους μας.

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, χωρίς πρωτιές και χωρίς μετάλλια. Ένας αγώνας για τη μνήμη των 57 ψυχών, που έχασαν τη ζωή τους στην κοιλάδα των Τεμπών, πραγματοποιείται σήμερα (3/3) στη Λάρισα.

Η εκκίνηση του 1ου Δρόμου Μνήμης για την εθνική τραγωδία δόθηκε στις 9:00 το πρωί στον προαύλιο χώρο του πρώην εργοστασίου Ζαχάρεως, με εκατοντάδες δρομείς να διανύουν μία απόσταση 30χλμ. και να τερματίζουν στο «σημείο μηδέν».

Εκεί που το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 τα δύο τρένα συγκρούστηκαν και παρέσυραν στο θάνατο τους συνανθρώπους μας.

Μετά τον τερματισμό θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη των 57 ψυχών, ενώ θα δοθούν σε όλους λουλούδια και κεριά στη μνήμη των θυμάτων.

Ο 1ος Δρόμος Μνήμης διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Φαλάνης και με την συναίνεση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023.

Μαζί με τους δρομείς, στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής προς το «σημείο μηδέν» μπορούν όσοι θέλουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν, να βαδίσουν την απόσταση.

Δείτε φωτογραφίες του larissanet από την εκκίνηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ