Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας στη χώρα

Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας στη χώρα

Ο Σονόμπε άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 112 ετών ο Γκισαμπουρό Σονόμπε, ο οποίος αναγνωριζόταν επισήμως ως ο γηραιότερος άνδρας στην Ιαπωνία, μεταδίδουν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Γεννηθείς στις 6 Ιανουαρίου του 1911, ο Σονόμπε κέρδισε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες όταν απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2022 ο γηραιότερος, μέχρι τότε, άνδρας στην Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης: Από το -3 να περιμένει…

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ο Σονόμπε άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της Τατεγιάμα, όπου διέμενε ο υπερήλικας, δεν αναφέρεται η ημερομηνία θανάτου ούτε και τα αίτια, κατόπιν παράκλησης της οικογένειας του εκλιπόντος.

«Έφυγε» ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

Χθες (3/4) ανακοινώθηκε ο θάνατος του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο. Ο Χουάν Βισέντε Πέρες, από τη Βενεζουέλα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 114 ετών.

Σε ηλικία 112 ετών και 253 ημερών, στις 4 Φεβρουαρίου 2022 έγινε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο που ζει ακόμα

«Ο Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα πέρασε στην αιωνιότητα σε ηλικία 114 ετών. Αυτός ο ιθαγενής κάτοικος του El Cobre χάρισε στη Βενεζουέλα το ρεκόρ μακροζωίας που απονεμήθηκε από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες», είπε ο ίδιος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο στο X, προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του «στην οικογένειά του και σε ολόκληρο το χωριό».

Ήταν ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο από το 2022

Ο αγρότης γεννήθηκε στο El Cobre, στην πολιτεία Táchira, στις 27 Μαΐου 1909. Ήταν το ένατο παιδί σε μια δεκαμελή οικογένεια.

Τότε, σε ηλικία 112 ετών και 253 ημερών, στις 4 Φεβρουαρίου 2022 έγινε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο που ζει ακόμα, ένα ρεκόρ που επικυρώθηκε από το πολύ σοβαρό Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Είχε διαδεχτεί τον Ισπανό Saturnino de la Fuente García, που ήταν μόλις λίγες μέρες μεγαλύτερος από αυτόν.

«Σε ηλικία πέντε ετών, άρχισε να εργάζεται με τον πατέρα και τα αδέρφια του στη γεωργία και βοήθησε στη συγκομιδή ζαχαροκάλαμου και καφέ», ανέφεραν τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες μετά την απονομή του βραβείου.

Πατέρας 11 παιδιών, το 2022 απέκτησε 41 εγγόνια και 18 δισέγγονα.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ