Ισραήλ: Τουλάχιστον 3 νεκροί σε επιδρομή στον νότιο Λίβανο

Ισραήλ: Τουλάχιστον 3 νεκροί σε επιδρομή στον νότιο Λίβανο

Επιδρομή στον νότιο Λίβανο εξαπέλυσε το Ισραήλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, την επομένη της ανακοίνωσης πως είναι έτοιμο να περάσει «από την άμυνα στην επίθεση».

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους αξιωματικός της επίλεκτης δύναμης Αρ Ραντουάν της Χεζμπολάχ, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο χωριό Ας Σουλτανία του νότιου Λιβάνου, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters δυο πηγές του σε σώματα ασφαλείας τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Δευτέρα (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω, από το X).

Διαβάστε επίσης: Ο Οζντόεφ έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα και τώρα όλοι μέσα – Η βαθμολογία των play-offs (pic)

Η επιδρομή καταγράφεται την επομένη της ανακοίνωσης του ισραηλινού στρατού πως ολοκλήρωσε «νέα φάση» των προετοιμασιών του για «πόλεμο» στα σύνορα με τον Λίβανο, για να περάσει «από την άμυνα στην επίθεση», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Την Παρασκευή, ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, πολιτικός και θρησκευτικό ηγέτης της Χεζμπολάχ, χαιρέτισε τους μαχητές στο μέτωπο του Λιβάνου, τονίζοντας ότι βρίσκονται «στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας, το ηθικό είναι υψηλό και η δυναμική μεγάλη».

Απώλειες

Πάνω από 360 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαχητές του κινήματος Χεζμπολάχ, προσκείμενου στο Ιράν, αλλά και τουλάχιστον 70 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις στο έδαφος του Λιβάνου τους τελευταίους έξι μήνες.

Στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 18 άνθρωποι, δέκα στρατιώτες και οκτώ άμαχοι, με βάση καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ