Υπουργείο Εξωτερικών: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ»

Υπουργείο Εξωτερικών: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ»

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών προχωρά στην απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων του Ιράν προς το Ισραήλ, οι οποίες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνιστούν επιδείνωση της επιβαρυμένης κατάστασης στην Μέση Ανατολή.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.» Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως «Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών.»

Διαβάστε επίσης: Το 76% της Μπαρτσελόνα και οι… τρεις «σωματοφύλακες» του Γκριμάου (vids)

Δείτε την ανάρτηση

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τις ανησυχητικές εξελίξεις

Μετά τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή συνεδριάζει εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ στις 18:00. Συναγερμός σήμανε και στην Ελλάδα, με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) να συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Κυριακής, και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια να επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από τις ΗΠΑ.

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε από τις ΗΠΑ ο κ. Δένδιας, που λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, δεν θα παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ