Μέση Ανατολή: Πάνω από 200 πυραύλους και drones εκτόξευσε το Ιράν – Η στιγμή που περνάνε πάνω από το Αλ-Άκσα

Μέση Ανατολή: Πάνω από 200 πυραύλους και drones εκτόξευσε το Ιράν – Η στιγμή που περνάνε πάνω από το Αλ-Άκσα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), πάνω από 200 πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ,

Επικίνδυνη είναι κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν απάντησε στην επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του στη Δαμασκό που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά αξιωματούχοι των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), συμπεριλαμβανομένου του ταξίαρχου, Μοχάμεντ Ρεζά Ζαχεντί με ομοβροντία πυραύλων, και drones.

Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), πάνω από 200 πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αναχαιτίστηκε εκτός του ισραηλινού εναέριου χώρου.

Διαβάστε επίσης: Το 76% της Μπαρτσελόνα και οι… τρεις «σωματοφύλακες» του Γκριμάου (vids)

Σύμφωνα με τον ίδιο μια ισραηλινή βάση στο νότιο Ισραήλ υπέστη μικρές ζημιές.

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο ABC News δήλωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε επιπλέον 70 πυραύλους. Νωρίτερα είχε εκτοξεύσει 80, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε τουλάχιστον 150.

Ιρανικοί πύραυλοι πάνω από την Ιερουσαλήμ

Μάλιστα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων (IRNA) μεταδίδει βίντεο από τις στιγμές που οι ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν τους στόχους τους, καθώς διαπέρασαν την αεράμυνα του Ισραήλ.

Μάλιστα κάνει λόγο για «μία στιγμή που θα καταγραφεί στην ιστορία», καθώς ανεβάζοντας πληθώρα βίντεο αναφέρει ότι πύραυλοι του Ιράν βρίσκονται για πρώτη φορά πάνω από το τέμενος Αλ-Άκσα στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ.

«Η πρώτη μέρα της νέας Μέσης Ανατολής»

Ένας πρώην εκπρόσωπος των ΙDF ο Τζόναθαν Κόρνικους, δήλωσε ότι «αυτή είναι η πρώτη μέρα της νέας Μέσης Ανατολής – για πρώτη φορά το Ιράν επιτίθεται απευθείας στο Ισραήλ από κυρίαρχο ιρανικό έδαφος».

Μιλώντας στο BBC, επικαλέστηκε αναφορές για περισσότερα από 100 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ που κατευθύνονται προς το Ισραήλ, «με διαφορετικούς αναμενόμενους χρόνους άφιξης». Είπε ότι «η ισραηλινή αεράμυνα είναι απασχολημένη με την εξουδετέρωση αυτών των απειλών».

Όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ είχε σχεδιάσει κάτι τέτοιο, είπε: «Νομίζω ότι το Ισραήλ είναι καλό στον σχεδιασμό στρατιωτικών απρόβλεπτων καταστάσεων, αλλά δεν διαπρέπει πάντα στο στρατηγικό κομμάτι. Δεν περίμενα ότι οι Ιρανοί θα το έκαναν αυτό, από ιρανικό έδαφος. Αυτό θα παρασύρει και άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, στη σύγκρουση».

«Νομίζω ότι υπάρχουν μερικά σχέδια στα συρτάρια, που εξετάζουν στόχους στο Ιράν», προσέθεσε και εξήγησε πως αυτοί οι στόχοι θα είναι πιθανώς τοποθεσίες «που αφορούν τον εξοπλισμό διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων, όπως η Χεζμπολάχ, οι ιρανικοί πληρεξούσιοι στη Συρία, οι Χούθι στην Υεμένη».

«Εξαρτάται από το πόση ζημιά θα γίνει στο Ισραήλ – αυτό θα είναι το μέτρο για το πώς θα ανταποδώσει το Ισραήλ», κατέληξε,

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ