Γάζα: Σχεδόν 200 άτομα βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους στο νοσοκομείο Νάσερ – Σοροί με δεμένα χέρια

Γάζα: Σχεδόν 200 άτομα βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους στο νοσοκομείο Νάσερ – Σοροί με δεμένα χέρια

Στους ομαδικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν στη Χαν Γιούνις στη Γάζα, βρέθηκαν σοροί ηλικιωμένων γυναικών, παιδιών και νεαρών ανδρών

Συνεργεία της πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακάλυψαν ομαδικούς τάφους με τουλάχιστον 180 πτώματα στο ιατρικό συγκρότημα Νάσερ στη Χαν Γιούνις. Τα μακάβρια ευρήματα έρχονται μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων στις 7 Απριλίου από τη νότια περιοχή μετά από πολύμηνους ανελέητους βομβαρδισμούς και σκληρές μάχες.

«Στο προαύλιο του νοσοκομείου, μέλη της πολιτικής άμυνας και παραϊατρικοί ανέσυραν 180 πτώματα που θάφτηκαν σε αυτόν τον ομαδικό τάφο από τον ισραηλινό στρατό. Στα πτώματα περιλαμβάνονται ηλικιωμένες γυναίκες, παιδιά και νεαροί άνδρες», δήλωσε την Κυριακή ο Hani Mahmoud του Al Jazeera που μεταδίδει από τη Χαν Γιούνις.

Σε ανακοίνωσή τους το Σάββατο, οι παλαιστινιακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν: «Οι ομάδες μας συνεχίζουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης και ανάσυρσης των υπόλοιπων μαρτύρων (σσ νεκρών) τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει ακόμη σημαντικός αριθμός πτωμάτων».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακαλύφθηκε ένας ομαδικός τάφος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα μετά από πολιορκία δύο εβδομάδων. Ήταν ένας από τους πολλούς ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στο Αλ Σίφα, τη μεγαλύτερη ιατρική εγκατάσταση στον παράκτιο θύλακα.

Μακάβρια ευρήματα

«Βρήκαμε πτώματα χωρίς κεφάλια, σώματα χωρίς δέρματα και σε ορισμένα είχαν κλαπεί τα όργανά τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του κυβερνητικού γραφείου Τύπου στη Γάζα αναφερόμενος στους ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στην περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ.

Οι διασώστες ανασύρουν τις σορούς ενώ κόσμος μαζεύεται για να αναγνωρίσει συγγενείς του

Οι διασώστες λένε ότι ορισμένα σώματα βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες που έχουν εβραϊκή γραφή πάνω τους. Κάποιοι έχουν τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους και φαίνεται ότι εκτελέστηκαν και στη συνέχεια θάφτηκαν εδώ.

«Μέσα στην τελευταία μισή ώρα, είδαμε μια ομάδα ανθρώπων να έρχεται εδώ – γονείς που έκλαιγαν, μέλη της οικογένειας – να ψάχνουν για τα πτώματα των αγαπημένων τους προσώπων», δήλωσε ο Hani Mahmoud του Al Jazeera.

Οι νεκροί στη Γάζα έχουν ξεπεράσει τους 34.000, με τα 2/3 να είναι γυναικόπαιδα.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει στα σχέδια του για χερσαία επέμβαση στη Ράφα όπου βρίσκονται συνωστισμένοι πάνω από 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι, ενώ το απόγευμα της Κυριακής προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα πιέσει στρατιωτικά και πολιτικά τη Χαμάς το επόμενο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ