Τι αποκαλύπτει το μπλε τεφτέρι της «Μεγάλης» – Έργα και ημέρες των εκβιαστών εφοριακών της Χαλκίδας

Τι αποκαλύπτει το μπλε τεφτέρι της «Μεγάλης» – Έργα και ημέρες των εκβιαστών εφοριακών της Χαλκίδας

Από τις έρευνες της Αστυνομίας έχουν εντοπιστεί συνολικά τέσσερα σημειωματάρια και έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα των επίορκων εφοριακών με επικεφαλής την προϊσταμένη στη ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία, φέρεται να είχε το παρατσούκλι «Μεγάλη» καθώς είχε καθολικό έλεγχο της Εγκληματικής Οργάνωσης.

Η «Μεγάλη», είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στους εκβιασμούς. Από το γραφείο της κανόνιζε τα πάντα. Τις στρατολογήσεις, τις επικοινωνίες, τους μεσάζοντες ακόμα και τις συναντήσεις με τα θύματα.

Διαβάστε επίσης: «Επίσημη πρόταση του ΠΑΟΚ για Λιβάγια!» (pic)

Ένα τετράδιο που βρέθηκε στο σπίτι της προϊστάμενης έχει σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά από το 2020

Από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, πάνω από 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, ενώ σε βίντεο ντοκουμέντο εμφανίζεται 50χρονος επιχειρηματίας να καταβάλει 20.000 ευρώ, προκειμένου η εφορία να μην προχωρήσει στον έλεγχο των εταιρειών του.

«Θα τη φοβίσω λίγο…»

Ενδεικτικός της λογικής με την οποία κινείτο η προϊσταμένη, η οποία προφυλακίστηκε μετά την απολογία της την Παρασκευή, είναι ο διάλογος που έφερε στη δημοσιότητα το STAR στον οποίο η εφοριακός περιέγραφε την τακτική της φοβέρας.

Προϊσταμένη: Έχει κόψει εικονικά μεγάλης αξίας πολλές χιλιάδες ευρώ είναι μούσι τελείως και φαίνονται. Που σημαίνει θα πρέπει να τα αφαιρέσει αλλιώς θα βγει φόρος
Διεκπεραιώτρια: Ε ας τα αφαιρέσει να βγει φόρος ή αλλιώς πες θα πάμε έτσι
Προϊσταμένη: Ναι τέλος πάντων ‘ντάξει άσε θα την φοβίσω λίγο

Όπως λέει επιχειρηματίας που έπεσε θύμα του κυκλώματος «τα δεκάρικα, τα τάλιρα, τα 15αρια, τα 20αρια πήγαιναν πάνω στην εφόρισσα».

Σε άλλο διάλογο περιγράφεται κυνικά η ταρίφα για ένα από τα θύματα με υπάλληλο εφορίας να λέει στην προϊσταμένη «τέσσερα χιλιάρικα, εντάξει;».

Υπάλληλος Εφορίας Β.Ε: Μπορείς να μιλήσεις πουλάκι μου;
Προϊσταμένη Εφορίας: Ναι
Υπάλληλος Εφορίας: Έχει έρθει δίπλα μου, τον έχω. Είναι ο Γ… Του είπα για την Τρίτη, μου λέει επειδή το βιάζεται
Προϊσταμένη: Εντάξει
Υπάλληλος Εφορίας: Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;
Προϊσταμένη: Εντάξει

Πόθεν έσχες…

Την ίδια ώρα εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους η «μεγάλη» προσπαθούσε να νομιμοποιήσει τα χρήματα των εκβιασμών με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αγορά ενός αυτοκινήτου από τον άνδρα της προς 7.000 ευρώ ενώ φέρεται να συζητούσε για εργασίες σε ακίνητο, συνολικού κόστους 80.000 ευρώ.

«Το κατηγορητήριο είναι πολύ σοβαρό. Προφανώς η ανάκριση θα ”φωτίσει” όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Είναι βέβαιο ότι η ανάκριση θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς κι ότι θα κληθούν ( οι κατηγορούμενοι) να δικαιολογήσουν πόθεν έσχες σε βάθος πολλών ετών», τόνισε ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο MEGA.

Το μπλε τεφτέρι

Στο μεταξύ ένα τετράδιο που βρέθηκε στο σπίτι της προϊστάμενης της ΔΟΥ Χαλκίδας και έχει σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά από το 2020 φαίνεται ότι είναι το στοιχείο που «καίει» την ίδια και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζαν και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις έρευνες της Αστυνομίας έχουν εντοπιστεί συνολικά τέσσερα σημειωματάρια και έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

Η «μεγάλη» φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι «πριν ακόμα λάβω τη θέση μου ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών “διευκολύνσεων” σε εταιρείες. Όταν ανέλαβα τη θέση της Προϊσταμένης, με προσέγγισαν η …. (ανέφερε το όνομα της 67χρονης υπαλλήλου που συνελήφθη) και η … (ανέφερε το όνομα της 56χρονης διεκπεραιώτριας που επίσης συνελήφθη), λέγοντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκεςπείθοντάς με να συμμετέχω ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες».

Το σημειωματάριο

Το σημειωματάριο που βρέθηκε στην κατοχή της φαίνεται να υπάρχουν καταγραφές συναλλαγών πολύ πριν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Σε αυτό κρατούσε σημειώσεις για έξοδα του σπιτιού, στο μεγαλύτερο μέρος όμως είχε ονόματα μελών της οργάνωσης, εκβιαζόμενων επιχειρηματιών και χρηματικών ποσών:

Ελεγχος

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έδωσε επείγουσα εντολή για εσωτερικό έλεγχο που αφορά επιστροφές φόρων και χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι αυτό δεν αφορά μόνο την ΔΟΥ Χαλκίδας αλλά όλες τις ΔΟΥ.

«Ο κ. Πιτσιλής διέταξε σε όλες τις ΔΟΥ της Ελλάδος να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι και για τις ενημερωτικές και για τις επιστροφές που έχουν δοθεί ή πρόκειται να δοθούν», σημείωσε στο Mega, ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ