ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «μνηστήρες» της Κεντροαριστεράς

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «μνηστήρες» της Κεντροαριστεράς

Τόσο στην παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώθηκε η πρόθεση και των δύο να κάνουν ανοίγματα και να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους από το χώρο του κέντρου.

Ο πολιτικός χώρος του Κέντρου θα αποτελέσει την «πολύφερνη νύφη» στον ιδιότυπο δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και θα γίνει όπως όλα δείχνουν το κλειδί για να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές ή ακόμη και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις αρχές του 2020.

Τόσο στην παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώθηκε η πρόθεση και των δύο να κάνουν ανοίγματα και να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους από το χώρο του κέντρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει και προς τα αριστερά του Κέντρου ενώ η ΝΔ επιδιώκει να κερδίσει το χώρο που βρίσκεται μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και της γαλάζιας παράταξης ή όσους δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι θα στήριζε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ανθρώπους όπως ο Στ. Αρναουτάκης στην Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Κατσιφάρας στη Δυτική Ελλάδα ή ακόμη και ο Γ. Μπουτάρης.

Παράλληλα τόνισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική δύναμη με διακριτή ταυτότητα αλλά δεν είναι μια πολιτική δύναμη που αρνείται τον διάλογο ούτε έχει κλειστές τις πόρτες. Είμαστε μέσα στην κουλτούρα του διαλόγου, θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία και συζητάμε με όλες τις δυνάμεις, μας ενδιαφέρει και η συζήτηση με τις δυνάμεις της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, άλλωστε είμαστε σε διαρκή διάλογο μαζί τους στην Ευρώπη». Τόνισε επίσης ότι «η επόμενη μέρα της χώρας μπορεί να έχει στοιχεία διαλόγου, συνεννόησης με ευρύτερες δυνάμεις». «Όχι με τις δυνάμεις που έχουν σχέδιο να μας γυρίσουν πίσω», διευκρίνισε, εξηγώντας: «Όχι δηλαδή με τη σημερινή Νέας Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη που είναι ακραία νεοφιλελεύθερη και ακραία δεξιά».

Σε αντίστοιχη ερώτηση που έγινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν δηλαδή θα κάνει ανοίγματα στο Κέντρο τόνισε: «Αυτή είναι η πρόθεσή μου, θα το δείτε και στα ψηφοδέλτια και θα είναι στο χέρι των πολιτών».

Απέφυγε βεβαίως να απαντήσει για το τι θα κάνει αν η κ. Γεννηματά αρνηθεί να συνεργαστεί επιμένοντας ότι θα κυβερνήσει και με πρόσωπα του Κέντρου αλλά και όταν θα υπάρξει πλειοψηφία στις προεδρικές εκλογές.

Είναι φανερό ότι στο Μαξίμου έχουν χαράξει μια στρατηγική διεμβολισμού του Κέντρου, κυρίως του Κινήματος Αλλαγής αλλά και των παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μετεωρίζονται.

Η δε ΝΔ κάνει πιο προσεκτικές κινήσεις και ανοίγματα καθώς έχει να αντιμετωπίσει και τη δυσαρέσκεια πιο «σκληρών» δεξιών εντός του κόμματος.

Μετά τις εκλογές, και ανάλογα με τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα, είναι φανερό ότι η Κεντροαριστερά θα παίξει κομβικό ρόλο στον σχηματισμό κυβέρνησης ή στην ακυβερνησία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ