Κοσμητεία Φιλοσοφικής: Προσπαθούμε να δοθεί οριστική λύση για το θέμα του Ρουβίκωνα

Η κοσμήτορας Ελένη Καραμαλέγκου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο πολιτιστικό κέντρο «Κωστής Παλαμάς».


Κοσμητεία Φιλοσοφικής: Προσπαθούμε να δοθεί οριστική λύση για το θέμα του Ρουβίκωνα | to10.gr

Την προσπάθεια της πανεπιστημιακής κοινότητας να δοθεί μια οριστική λύση σχετικά με την παρουσία του Ρουβίκωνας στη Φιλοσοφική Σχολή τόνισε η κοσμήτορας Ελένη Καραμαλέγκου,  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πολιτιστικό κέντρο «Κωστής Παλαμάς».

«Η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα προσπαθεί με κύριο γνώμονα τη σωστή εκπαιδευτική λειτουργία της Σχολής, την ασφάλεια των μελών της, φοιτητών κι εργαζομένων, και με συνείδηση της ευθύνης της να αντιμετωπίσει το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να δοθεί μια οριστική λύση» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Καραμαλέγκου.

Από το μηδέν ξεκινά η πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Όπως είπε, «το Πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών για την καλλιέργεια και τη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης. Κάθε προσπάθεια που γίνεται, όπως αυτή που επιχειρείται από την αναρχική συλλογικότητα, δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέψουμε να πλήξει το έργο της σχολής, να επιτρέψουμε πράξεις που αντίκεινται στην ακαδημαϊκή ηθική και στις ακαδημαϊκές αρχές γενικότερα».

Για το χθεσινό κλείσιμο της Φιλοσοφικής Σχολής, η κοσμήτορας σημείωσε ότι «με νόμιμη κανονιστική απόφαση, η Κοσμητεία είχε αποφασίσει το συμβολικό κλείσιμο της σχολής με συγκεκριμένο σκεπτικό το οποίο εμπεριέχεται στο κείμενο της απόφασης που εκδώσαμε προκειμένου να εμποδιστεί η διοργάνωση ρεμπέτικου γλεντιού του Ρουβίκωνα. Νομίζω είναι πολύ χαρακτηριστική η φωτογραφία την οποία τα ίδια τα μέλη του Ρουβίκωνα έδωσαν στη δημοσιότητα. Πραγματοποίησαν μία παρωδία της προγραμματισμένης τους εκδήλωσης, μέχρι κάποια ώρα το απόγευμα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα και τα ίδια τα μέλη της σχολής εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη βούλησή τους να αποτρέψουν την επιβολή και την παγίωση μιας κατάστασης που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση μέσα στη σχολή» ανέφερε η κ. Καραμαλέγκου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τα μέλη αυτής της σχολής προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα ακαδημαϊκά. Έχουμε κάνει μια σειρά ενεργειών που έδειξαν αυτή τη βούλησή μας, αλλά συγχρόνως προστάτευσαν τη σχολή με συγκεκριμένα και λειτουργικά αποτελέσματα. Με τη χθεσινή ενέργειά μας, με το κλείσιμο της σχολής, θελήσαμε να προστατέψουμε από πιθανούς κινδύνους τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, που συμμετέχουν εκείνες τις ώρες στο εκπαιδευτικό έργο της σχολής και να αποτρέψουμε πιθανούς κινδύνους. Η προσπάθεια να εμφανιστεί ως φοιτητική ομάδα δεν έπεισε κανέναν. Με όλη αυτή τη δημοσιότητα που έχει πάρει το όλο θέμα η ταυτότητα του Ρουβίκωνα είναι γνωστή, δε χρειάζεται εμείς να την περιγράψουμε. Μία τέτοια συλλογικότητα δεν έχει καμία θέση όχι μόνο στον χώρο της Φιλοσοφικής, αλλά σε κανέναν πανεπιστημιακό χώρο».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

Η UEFA εξετάζει και τους χορηγούς της Μάντσεστερ Σίτι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο