Θεοδωράκης: Η ρητορική βίας δεν μπορεί να είναι η γλώσσα της σύγχρονης πολιτικής

Θεοδωράκης: Η ρητορική βίας δεν μπορεί να είναι η γλώσσα της σύγχρονης πολιτικής

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ασυλία των συμμοριών που καταστρέφουν, απειλούν και καίνε».

Ευθύνες στην κυβέρνηση για «ασυλία των συμμοριών που καταστρέφουν, απειλούν και καίνε» επέρριψε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για εγκληματική πολιτική.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «η ρητορική της μισαλλοδοξίας, του διχασμού και τελικά της βίας δεν μπορεί να είναι η γλώσσα της σύγχρονης πολιτικής».

«Αν ένας πολιτικός παρουσιάζει τον αντίπαλό του ως το απόλυτο κακό, τότε γιατί να μην πεταχτεί και μια μολότοφ; Γιατί να μην μπει και μια βόμβα; Τον εχθρό στοχεύει Όλοι μας, λοιπόν, να μετράμε τα λόγια μας. Να μην στοχοποιούμε πολίτες, δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους. Και σταματήστε και αυτή την κωμωδία με τα εμπάργκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον «ΣΚΑΪ», η ΝΔ με την ΕΡΤ» είπε.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, υποστήριξε ότι «είναι γεμάτος φόρους».

«Υπερηφανεύεστε ότι είστε η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση. Και σας ερωτώ τόσα χρόνια δεν βρήκατε έστω μία άχρηστη υπηρεσία, έναν άχρηστο οργανισμό, ένα άχρηστο Νομικό πρόσωπο να συγχωνεύσετε ή να καταργήσετε; Τόσο ταχτοποιημένα και νοικοκυρεμένα τα είχαν όλα οι προηγούμενοι;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η οικονομία έχει αντοχές μέχρι την άνοιξη του 2019, καθώς τότε το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να προχωρήσει σε έκδοση 10ετούς ομολόγου.

«Εάν δεν γίνει αυτό, και η κυβέρνηση βάλει χέρι στο μαξιλάρι των 24 δισ. ευρώ, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Και δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, θα υπάρξει χρεοκοπία» δήλωσε, σημειώνοντας ότι κανένα από τα 16 προαπαιτούμενα που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018 δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για τον «τελευταίο προϋπολογισμό» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τόνισε ότι το 2019 η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ