«Όχι» του βασιλιά Φίλιππου σε πρόωρες εκλογές στο Βέλγιο

«Όχι» του βασιλιά Φίλιππου σε πρόωρες εκλογές στο Βέλγιο

Ο βασιλιάς Φίλιππος ζήτησε τη συνεργασία του κοινοβουλίου και της παραιτηθείσας κυβέρνησης, προκειμένου να ψηφιστούν σημαντικά νομοσχέδια όπως ο προϋπολογισμός του 2019.

Απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρες προσφυγής στις κάλπες ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος, αναθέτοντας στην παραιτηθείσα κυβέρνηση τη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων έως τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Το Βέλγιο βρίσκεται σε πολιτική κρίση εδώ και δύο εβδομάδες, μετά την αποχώρηση των Φλαμανδών εθνικιστών υπουργών από την κυβέρνηση συμμαχίας, λόγω της διαφωνίας τους για τη στήριξη από τον φιλελεύθερο γαλλόφωνο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ του Παγκοσμίου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση.

Ο Σαρλ Μισέλ υπέβαλε την παραίτησή του την Τρίτη, με τον βασιλιά να ξεκινά σειρά διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής των κομμάτων για το αν η χώρα ή όχι σε πρόωρες εκλογές.

Ο βασιλιάς Φίλιππος ζήτησε τη συνεργασία του κοινοβουλίου και της παραιτηθείσας κυβέρνησης, προκειμένου να ψηφιστούν σημαντικά νομοσχέδια, όπως ο προϋπολογισμός του 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ