Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τους άνδρες των ΜΑΤ που τραυμάτισαν διαδηλωτές στις σημερινές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Για τυφλά χτυπήματα κάποιων ανδρών των ΜΑΤ σε βάρος διαδηλωτών έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη.

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τους άνδρες των ΜΑΤ που τραυμάτισαν διαδηλωτές στις σημερινές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών | to10.gr

Για «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης», κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, έκανε λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

«Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές», τόνισε.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε ήδη τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν.

Όπως αναφέρει «για άλλη μία φορά», «επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

Την «άγρια επίθεση των ΜΑΤ» καταδίκασε το ΚΚΕ.

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο