Ραγδαίες εξελίξεις με Πετσίτη: Στη Βουλή για να «ανοίξουν στόματα» και ο «Μανόλο του Παππά»

Ραγδαίες εξελίξεις με Πετσίτη: Στη Βουλή για να «ανοίξουν στόματα» και ο «Μανόλο του Παππά»

Ο Μανώλης Πετσίτης που φιλοξενείται σε πολυτελή βίλα στη Λάρνακα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το ρόλο του όλα αυτά τα χρόνια και πώς βρέθηκε να κάνει τον «νταραβεριτζή» της εξουσίας.

Προ των ευθυνών τους αναμένεται να βρεθούν το επόμενο διάστημα οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη – Πετσίτη, αλλά και η «παρέα του Μαξίμου» που… δεν είδε, δεν άκουσε τίποτε όλα αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βηματοδότη, πολύ σύντομα θα κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Μανώλης Πετσίτης ενώ παράλληλα θα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τους λογαριασμούς που έχουν βρεθεί αλλά και για το «ξέπλυμα» χρήματος που προέρχεται από τη Βενεζουέλα και με το οποίο αγοράστηκαν μεγάλα ακίνητα στην Ελλάδα.

Μαζί με τον Πετσίτη θα κληθούν να καταθέσουν και οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος και Δημήτρης Τζώρτζη και θα πρέπει να πουν ποιος ήταν ο ρόλος του «Μανόλο», γιατί μπαινόβγαινε στην εταιρεία ως απεσταλμένος του Μαξίμου και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή όπου ήταν εκπρόσωπος δικηγορικών εταιρειών της Κύπρου οι οποίες συνδέονται με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχει κληθεί να καταθέσει η πρόεδρος της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Αννα Ζαΐρη, καθώς και ο υπάλληλος που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση διότι ερευνούσε πολύ «καυτές» υποθέσεις και είχε φτάσει κοντά σε αποκαλύψεις. Υποθέσεις όπως αυτή του Μανώλη Πετσίτη, ενός μεγαλοτραπεζίτη αλλά και της κίνησης κεφαλαίων από το Καράκας προς την Αθήνα, μέσω δύο ελβετικών υποκαταστημάτων τραπεζών.

Ο Πετσίτης συνεχίζεται να βρίσκεται στην Κύπρο, φιλοξενούμενος σε βίλα δικηγόρου στη Λάρνακα, έχοντας προφανώς συνηθίσει να του προσφέρουν πολυτελή σπίτια, όπως αυτό της Βαρυπόμπης το οποίο είχε μισθωθεί από έλληνα δικηγόρο. Ο «Μανόλο», στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά (κι όχι μόνο) θα πρέπει να αρχίσει να μιλάει για το πώς βρέθηκε να ξοδεύει τόσα χρήματα, γιατί συνέχιζε να μπαινοβγαίνει με άνεση στο Μαξίμου, αν και είχε δοσοληψίες με τον Λαυρεντιάδη και τις κυπριακές δικηγορικές εταιρείες, αν υπάρχουν λογαριασμοί άλλοι και κυρίως… τι έκανε στα Κατεχόμενα. Επαιζε μόνο στο καζίνο, όπως ακούγεται, ή μήπως έχει κι άλλες… τραπεζικές επαφές εκεί;

Έκανε τον οδηγό, τον ήξεραν όλοι
Ο Βηματοδότης αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες, παλαιές (δηλαδή του 2014, προτού ο ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει την εξουσία), που εμφανίζουν τον Μανώλη Πετσίτη μαζί με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μετά τις εκλογές είχαν εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου να τους κάνει τον… οδηγό (με… παπάκι) ή να χαριεντίζεται μαζί τους έξω από ένα ξενοδοχείο της οδού Μιχαλακοπούλου. Πράγμα που σημαίνει ότι οι σχέσεις Μανόλο με ΣΥΡΙΖΑ (ενοίκων Μαξίμου) ήταν πολύ παλιές.

Αν και κάποιοι προσπαθούν να το ξεχάσουν αυτό, η αλήθεια είναι ότι ο Πετσίτης ήταν του «συστήματος ΣΥΡΙΖΑ», έμπιστος του Νίκου Παππά και του ίδιου του πρωθυπουργού και κυρίως άνθρωπος που τον χρησιμοποιούσαν για διάφορες δουλειές.

Το αν ήταν απλός νταραβεριτζής ή είχε αναβαθμιστεί σε «ταμία» θα πρέπει να το διερευνήσει η Βουλή και οι δικαστικές αρχές. Αλλά κυρίως θα πρέπει να δώσει απαντήσεις και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς και το περιβάλλον του Μαξίμου. Για παράδειγμα θα πρέπει να ερωτηθεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αν ο κ. Πετσίτης μισθοδοτούταν και από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόσω ήταν σερβιτόρος, πριν από την κατάκτηση της εξουσίας.

Να απαντήσουν αν είχε και μισθό μετά το 2015, να απαντήσουν πώς γίνεται ο «κολλητός», ο «έμπιστος» ενός υπουργού, του πρωθυπουργού, του κύκλου του Μαξίμου, εκδοτών προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ταυτόχρονα και διαμεσολαβητές με επιχειρηματίες που έχουν ανοικτές υποθέσεις με το ελληνικό Δημόσιο.

Δεν αποκλείεται πάντως, όσο η υπόθεση μπαίνει σε βάθος, να κληθεί στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις και ο Νίκος Παππάς. Κι εκεί δεν θα μπορεί να λέει ότι δεν τον ξέρει τον Πετσίτη από το 2015 ή το 2016 και μετά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ