Οικόπεδο – «βόμβα» στο Μάτι: «Μια σπίθα και τελειώσαμε»

Οικόπεδο – «βόμβα» στο Μάτι: «Μια σπίθα και τελειώσαμε»

Οικόπεδο όπου έχουν στοιβαχθεί εκατοντάδες χιλιάδες κορμοί και κούτσουρα απέχει λίγο από τα καμένα στο Μάτι

Έντονη είναι η κραυγή αγωνίας κατοίκων για τον κίνδυνο μιας νέας τραγωδίας καθώς κοντά στο Μάτι βρίσκεται οικόπεδο με χιλιάδες καμένα δέντρα και κούτσουρα.

Περίπου 120.000 δένδρα που κάηκαν πέρυσι στο Μάτι έχουν εγκαταλειφθεί σε οικόπεδο κοντά στον κατεστραμμένο οικισμό, εγείροντας κίνδυνο νέας πυρκαγιάς, σχεδόν έναν χρόνο μετά την φωτιά που στοίχισε την ζωή σε 102 ανθρώπους.

To βίντεο από το οικόπεδο στην Μαραθώνος

Σύμφωνα με αυτοψία του ΣΚΑΪ, οι κάτοικοι υπολογίζουν ότι στο οικόπεδο έκτασης 20 στρεμμάτων έχουν συσσωρευτεί περίπου 180.000 κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης.

Σε πολλά σημεία τα στοιβαγμένα κλαδιά και κούτσουρα ξεπερνούν σε ύψος τα τρία μέτρα. Μαζί με τα ξερά χόρτα που είναι μαζεμένα σε πολλούς δρόμους, ουσιαστικά μεγάλο μέρος της περιοχής είναι καλυμμένο με εύφλεκτα υλικά.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς δήλωσε στον σταθμό μας πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει υπογράψει 6μηνης διάρκειας σύμβαση για θρυμματισμό και απομάκρυνση της καμένης οργανικής ύλης, που θα αρχίσει να εκτελείται.

Ωστόσο, περίοικοι που μίλησαν στον ΣΚΑΪ έκαναν λόγο για πυριτιδαποθήκη και ωρολογιακή βόμβα που βρίσκεται στην γειτονιά τους και τους προκαλεί φόβο κάθε φορά που πνέει ισχυρός άνεμος.

«Μία σπίθα και τελειώσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος. «Εδώ φαίνεται η ανυπαρξία του κράτος και της τοπικής κοινωνίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ